cookie-og-privatlivspolitik
Under den travle første etape af de arkæologiske undersøgelser blev der kun enkelte muligheder for at invitere offentligheden inden for. Til gengæld var der noget at vise frem - som dette over 5.000 år gamle fiskegærde.
Foto: Fl.Keith Karlsen

Lokal nyt

Museum gør klar til Femernprojekt

Lolland-Falster Museum har indledt jagten på de foreløbig 10-15 arkæologer, der fra sommer skal fortsætte udgravningerne på Sydlolland.
12. april 2018 kl. 13:22 Af John Karlsen

Annonce

Det skulle gå lidt stærkt med at pakke sammen, da udskydelsen af Femern Bælt-projektet i 2015 også betød, at det igangværende arkæologiske arbejde på Sydlolland blev lukket ned.

Nu er der med politikernes frigivelse af over 400 millioner kroner til forberedelser til det kommende tunnelbyggeri også givet grønt lys for at genoptage de arkæologiske arbejder.

Foreløbig regner Museum Lolland-Falster med at kunne sætte 10-15 arkæologer i gang med udgravninger til sommer, og derfor er man gået i gang med at søge fagpersonale.

Op til 2015 regnede man med, at de arkæologiske undersøgelser skulle være hurtigt overstået, så byggeriet kunne komme igang. Derfor var der også op mod 70 ansatte på projektet. Den kommende anden etape gennemføres i et roligere tempo.

Læs mere om projektet i torsdagens Folketidende

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

Annonce