cookie-og-privatlivspolitik
En helikopter blev søndag tilkaldt, da en mand blev fundet livløs i vandet ved Anholt.
Arkivfoto: Søndag aften cirkler en helikopter over Nykøbing. Sådan lyder det i hvert fald. Men måske er det i virkeligheden en drone.
Foto: Flyvevåbnets pressetjeneste

Lokal nyt

Mystik om helikopter-larm og politi ved sygehuset

OPDATERET Sent søndag aften cirkler en helikopter over Nykøbing. Politiet kender - måske - ikke til den. Også over Holeby er der en helikopter.
24. februar 2019 kl. 23:48 Af David Arnholm

Annonce

Ved 23-tiden og en times tid frem frem - måske endnu længere - hørte adskillige borgere i Nykøbing en helikopter cirkle over byen. Larmen tiltrak sig opmærksomhed og udløste spekulationer om, hvorvidt politiet var i gang med en eftersøgning.

Det er dog ikke tilfældet. Den vagthavende hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kender i hvert fald ikke til noget med nogen helikopter.

Til gengæld har Guldborgsund Forsyning varslet, at selskabet i disse uger med droneflyvning er i gang med et søge efter lækager. Det foregår i tidsrummet fra klokken 22 til 06. Henrik Rasmussen, der søndag aften er vagthavende hos forsyningen, kan dog ikke bekræfte, at larmen har noget med det at gøre.

- Lækagesøgningen foregår om natten, så det kan godt være det. Men det tror jeg ikke det er, for det skal være klart i vejret, siger han.

I Facebook-gruppen "4800 - her er alt faktisk tilladt" er lækagesøgningen også nævnt som en mulig forklaring, men flere afviser, at det er en drone, der flyver over byen. Det lyder som en helikopter.

I Facebook-gruppen fortæller et medlem også, at helikopteren tidligere på aftenen er set flyve fra Stensved.

Og de meldinger er også med til at få Henrik Rasmussen til at tvivle på, at det er Guldborgsund Forsyning, der er i luften.

- Hvis det er en drone, kan det sagtens være os. Men hvis det er en helikopter, tror jeg ikke, det er, siger han.

Ved midnatstid er der meldinger om, at det myldrer med politibetjente ved Nykøbing Sygehus. Folketidende ringer derfor igen til politiet, der dog ikke er videre meddelsomt:

- Jeg har umiddelbart ikke nogen kommentarer til det.

- Men det har ikke noget med helikopteren at gøre?

- Det har jeg heller ikke nogen kommentarer til, siger vagthavende klokken 00.10.

I Facebook-gruppen forlyder det, at helikopter fra Nykøbing fløj til Holeby og cirklede, inden den fløj til Skerne nær Nørre Alslev og cirklede rundt der, for til slut at flyve retur til Stensved.

Mandag morgen bekræfter Guldborgsund Forsyning, at det ikke er en af deres droner, der har larmet.

- Det har simpelt hen ikke været vores, siger projektleder Sindie Kaare og tilføjer, at det søndag aften var for tåget til at gennemføre droneflyvningen.
Kender du forklaringen på helikopterlarmen, hører vi gerne fra dig på nyhedsdesk@folketidende.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

Annonce