cookie-og-privatlivspolitik
Over 20.000 gange den seneste uge er der blevet lavet en PCR-test på de lokale testcentre. Antallet af kviktest, som udføres af Falck, er ukendt.
Over 20.000 gange den seneste uge er der blevet lavet en PCR-test på de lokale testcentre. Antallet af kviktest, som udføres af Falck, er ukendt.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Næsten 2.000 smittede lokalt

Over 20.000 PCR-test er der den seneste uge blevet taget på de lokale testcentre.
15. januar 2022 kl. 06:00 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Fra søndag kan man igen komme en tur i biografen, i teateret, på museum og til sportsarrangementer med op til 1.500 siddende deltagere, idet en del coronarestriktioner bortfalder.

Tallet for antallet af smittede er dog stadig meget højt. Men det er vurderet, at omikron-varianten af corona nok smitter meget, men ikke giver helt så alvorlig sygdom som delta-varianten, der var dominerende tidligere i den snart to år lange pandemi. Samtidlig dæmmer den høje tilslutning til vaccination op for et stort udbrud af alvorlig sygdom i forbindelse med smitten med corona.

Lokalt viser Statens Serum Instituts opgørelse fra fredag eftermiddag, at 1.994 borgere i Lolland og Guldborgsund kommuner de seneste syv dage via en PCR-test er konstateret smittet med corona.

I Lolland Kommune er antallet af smittede steget lidt i forhold til for en uge siden, hvor der var 705 smittede indenfor de seneste syv dage. Fredagens tal viste, at der den seneste uge er konstateret 749 smittede.

I Guldborgsund Kommune er der tale om en noget kraftigere stigning, idet der for en uge siden var 984 smittede over syv dage. De nyeste tal fredag viser, at 1.245 personer den seneste uge er konstateret smittet.

Annonce

Godt 20.000 PCR-test er der den seneste uge blevet foretaget på borgere fra Lolland og Guldborgsund kommuner. I Guldborgsund er det godt 10 procent af de PCR-testede, som har vist sig at være smittet. I Lolland Kommune har 8,6 procent af de 8.706 testede den seneste uge fået besked på, at de er smittet med corona.

Kviktest (podning i næsen), som Falck udfører, optræder ikke i statistikkerne fra Statens Serum Institut. Hverken antallet af de samlede test eller antallet af positive test. Heller ikke de mange kviktest, som foretages i kommunalt regi blandt andet på folkeskoler, vil optræde i statistikkerne.

Når man er konstateret positiv ved hjælp af en kviktest, skal man efterfølgende have foretaget en PCR-test (podning i halsen). Og først når en PCR-test er positiv, bliver man registreret som smittet.

Næsten 80 procent af de borgere på Lolland-Falster, som har fået tilbuddet om vaccination, er nu færdigvacineret. Den høje tilslutning til vaccinationen generelt på landsplan betyder også, at der i den kommende tid skrues ned for kapaciteten på vaccinationscentrene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE