cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Arkivfoto

Lokal nyt

Naturprojekt til 15 millioner på Sydfalster

Naturfond køber Bøtø Plantage.
15. marts 2017 kl. 08:01 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Den Danske Naturfond har købt naturområdet Bøtø Plantage på det sydlige Falster for at omdanne 150 hektar mørke granbevoksninger til lyse skove med åbne sletter, der afgræsses af kvæg og vildheste.

- Det er helt fantastisk, at Naturfonden nu køber dette område og åbner det for offentligheden. De planer, der er lagt for området, vil give et kæmpe løft til Sydfalster, men også til resten af vores landsdel.

- Der er ingen tvivl om, at det vil blive en helt unik attraktion både for vores mange turister i Marielyst, men også for vores egne borgere, som nu får endnu bedre adgang til vores skønne natur. Jeg er ikke i tvivl om, at det også vil gavne den lokale økonomi, siger borgmester John Brædder (G).

Naturprojektet sættes nu i gang i et samarbejde med Guldborgsund Kommune, og indsatsen forventes ikke kun at blive en naturgevinst. Skoven ved Bøtø skal udover at være et levested for flere af de sjældne arter i den danske natur også blive et nyt udflugtsmål på Sydfalster.

Læs mere om projektet i Folketidendes papiravis onsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce