cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Pedersen (til venstre) er fra Mors, og Kim Svendsen er fra Skæring ved Aarhus. De har mødt hinanden på filmuddannelsen Super8 i Aarhus, og nu satser de på at få realiseret tv-serien "Tro, håb og fucking Falster" på Netflix.

3

Billeder

Kristian Pedersen (til venstre) er fra Mors, og Kim Svendsen er fra Skæring ved Aarhus. De har mødt hinanden på filmuddannelsen Super8 i Aarhus, og nu satser de på at få realiseret tv-serien "Tro, håb og fucking Falster" på Netflix.
Foto: Selina Wilken

Lokal nyt

Netflix kalder Falster

I hvert fald hvis det står til forfatteren Kristian Pedersen og instruktøren Kim Svendsen,
som har fostret ideen til en tragikomisk tv-serie, som udspiller sig på Falster.
16. juni 2021 kl. 21:10 Af Hans Jørgen Møller

FALSTER Den unge egocentrerede præst Frederik ankommer fra København til sit kommende embede på Falster. Med sig har han sin gode ven, den depressive psykologistuderende Zaid. Frederik ser præstegerningen på Falster som en måde at slippe ud af et massivt misbrug, men allerede inden første gudstjeneste går det galt. Han kører naboens hund ned, stjæler af kirkebøssen og går i seng med den gifte, kvindelige organist.

Sådan starter første afsnit af tv-serien "Tro, håb og fucking Falster", som manuskriptforfatteren Kristian Petersen og instruktøren Kim Svendsen håber at kunne lande på tv-platformen Netflix engang i den nærmeste fremtid. En tv-serie i 10 afsnit, som vil kunne blive fulgt op af flere sæsoner, hvis Netflix køber serien.

Den eksplosive blanding af religion og Udkantsdanmark lyder umiddelbart voldsom. Og mange vil sikkert tænke, at den er udslaget af ungdommelig disrespekt for religion og manglende forståelse for livsførelsen i provinsen. Men det er ingenlunde tilfældet, bedyrer Kristian Pedersen og Kim Svendsen enstemmigt.

- "Tro, håb og fucking Falster" er en moderne komedieserie, hvor komedie og tragedie går hånd i hånd. Jeg har absolut ingen grund til at gøre grin med religion. Tværtimod valgte jeg selv at blive døbt, da jeg nærmede mig konfirmationsalderen. Religionen indeholder mange gode historier. Jeg ser den som en lille smule magisk, siger den 29-årige Kim Svendsen til Folketidende.

Den 27-årige Kristian Pedersen er helt på linje.

Annonce

- Jeg rammes af ærefrygt, når talen falder på kirke og tro. Faktisk tror jeg, jeg har lidt religionsangst. Jeg synes, religionen føles overvældende, men mange af de kærneværdier, vi har, stammer fra religionen, siger han.


Gennem nåleøjet

Bortset fra en enkelt indspillet scene findes "Tro, håb og fucking Falster" indtil videre kun som en gennemarbejdet idé på papir. Men Kim Svendsen og Kristian Pedersen har en stærk tro på, at tv-serien nok skal blive realiseret.

Det er fonden Filmtalent, som blandt andet består af de tre filmværksteder i København, Aarhus og Odense, der er gået i samarbejde med Netflix om at oprette Serieskolen - et landsdækkende projekt, der skal hjælpe unge, kreative talenter med at realisere deres ideer indenfor tv-serier.

- Netflix ser et stort potentiale i Danmark. Så i februar oprettede de Serieskolen, og hele 220 projekter søgte om at være med, fortæller Kim Svendsen.

- Senere blev de barberet ned til 24 projekter og senere igen til 12. Det er der, vi står nu, og i morgen skal vi fremlægge vores projekt for en jury bestående af folk fra Netflix og forskellige tv-produktionsselskaber. Herefter er der kun tre projekter tilbage, og vi satser naturligvis på, at vores er et af de tre, siger han.

Annonce

Falster er fin

Folkene bag de tre udvalgte projekter får hver 100.000 kroner til at lave et 15 minutters pilotafsnit. Og herefter er vejen banet for at få realiseret sin tv-serie på Netflix.

De to håbefulde filmfolk kommer fra henholdsvis Skæring ved Aarhus og Mors. Så hvorfor udspiller deres forhåbentlig kommende tv-serie sig på Falster?

- Sidste sommer mødte jeg en præst fra Falster, som fortalte mig om sit arbejde. Det lød utroligt spændende, og langsomt tog historien form hos mig. Det gik op for mig, at en præsts liv ikke altid er så højtideligt, som jeg troede. Men jeg vil godt understrege, at hans historie altså ligger langt fra historien i "Tro, håb og fucking Falster", fortæller Kristian Pedersen.

- Men det er en skidegod rammefortælling, tilføjer Kim Svendsen.

- Som sagt er vi begge fascineret af religionen, og her kan vi kombinere religion med, at København kommer til Falster. Det giver rigtig mange muligheder, når storbymennesker bliver konfronteret med Udkantsdanmark, siger han.

Annonce

Begejstrede for Åstrup

De to har været på Falster for at udse sig locations til deres historie. Blandt andet er de meget begejstrede for Åstrup Kirke, men intet er endnu lagt fast. Samtidig afviser begge på det kraftigste, at Falster er valgt for at gøre grin med falstringerne i forhold til tilflyttede københavnere.

- Nej, nej, sådan er det ikke. Det ville for øvrigt slet ikke være en god historie. Det ville bare blive kedeligt. Tværtimod lærer vores præst meget ved at komme væk fra København og udvikle sig socialt og menneskeligt i et samspil med sin gode ven Zaid og de mennesker, han møder på Falster, forklarer Kristian Pedersen.

- Falster er en god repræsentant for Udkantsdanmark. Det tager ikke lang tid at komme fra København og ned til øen, og omvendt. Alligevel ser mange københavnere Falster som et meget fjernt sted. Vi kommer som sagt selv fra det, man kalder Udkantsdanmark, og vi kender de kvaliteter, der ligger i det. Selvfølgelig vil der optræde nogle stereotyper, men det er blandt andet vores mål at tegne et nuanceret billede af Falster og falstringerne, siger Kim Svendsen.


Igennem nåleøjet

Om det lykkes, må vi vente et godt stykke tid på at se. Foreløbig gælder det om at komme igennem nåleøjet i morgen, når deres projekt skal forelægges for Netflix og tv-producenterne. Men skulle det mod forventning ikke finde nåde for juryen, har Kim Svendsen og Kristian Pedersen ikke tænkt sig at droppe projektet.

- Der er mange tv-produktionsselskaber her i landet. Så vi skal nok få realiseret vores projekt på den ene eller den anden måde, bedyrer Kristian Pedersen.

Annonce

Om Netflix er med på idéen vil blive bekendtgjort næste torsdag, og Folketidende vender naturligvis tilbage med resultatet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE