cookie-og-privatlivspolitik
Boligministerens visit varede cirka en time med 20 minutters oplæg og 40 minutters spørgsmål.

17

Billeder

Boligministerens visit varede cirka en time med 20 minutters oplæg og 40 minutters spørgsmål.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Netværk og spørgsmål til fælles ministerbesøg

BILLEDSERIE: I Sakskøbing var fem almene boligselskaber samlet til netværks- og debatmøde med boligminister Kaare Dybvad, som var inviteret som særlig gæst.
26. februar 2020 kl. 14:50 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

SAKSKØBING Boligkontoret Danmark inviterede i går aftes til et beboernetværksmøde i Falkevejs Fælleshus i Sakskøbing. Mødet var det første af sin slags og havde deltagelse af beboere og bestyrelser fra Sakskøbing Boligselskab, Nakskov Almene Boligselskab, Faxe og Hylleholt Boligforening, Faxe Ældreboligselskab og Flexbo Sjælland.

Aftenen bød på indlæg af formand for Boligkontoret Danmark, Klaus Bentzen, og forvaltningsdirektør i Boligkontoret Danmark, Lars Lehmann, der var mødt i stedet for administrerende direktør i boligkontoret Michael Demzits, som måtte melde afbud.

Aftenens store gæst var dog boligminister Kaare Dybvad (S), som tog imod spørgsmål fra de fremmødte. Men inden det kom så langt, var der en kort statusopdatering fra de forskellige afdelinger, hvor man i Sakskøbing Boligselskab blandt andet fortalte kort om de kommende boliger på den tidligere Rørbæk Skole-grund.

- Her i Sakskøbing Boligselskab er vi så heldige, at vi kan gå i gang med et nybyggeri. Og det er jo Rørbæk Huse, der er blevet en realitet. Vi håber snart at kunne tage det første spadestik, selv om vejret ikke lige er til det i dag. Det er en nødvendighed, at vi får bygget, fordi vi kan se en stor interesse for boligselskabet. Vi har meget lange ventelister, og folk vil bo hos os, hvilket jo er positivt, fortalte Lene Rørholt, formand for Sakskøbing Boligselskab.

Jonna Lund Hansen fra Nakskov Almene Boligselskab fortalte blandt andet om behov for at forny boligselskabets boliger, ansøgning om at rive nogle boliger i Rosenparken ned og ønsket om at bygge nye rækkehuse, der er de mest efterspurgte.

Herefter var der spørgsmål til boligministeren om blandt andet Landsbyggefondens midler, konkrete boligprojekter som eksempelvis Toldboderne i Sakskøbing, og ghettopakkens indflydelse på boligselskaberne.

- Jeg tror på, at vi skal turde at føre boligpolitik i det her land igen. Det har vi gjort før, og her i Sakskøbing imponerer man jo ikke ved at være boligminister, for I har jo en tidligere en boende. Men når man ser tilbage, så har det bare været en af de helt centrale grundpiller i opbygningen af den samfundsmodel. Man har ført boligpolitik og har haft nogle ambitioner om at sikre, der var billige boliger, og at folk boede ordentligt, fortalte boligminister Kaare Dybvad i sit indledende oplæg.

Der er allerede nu planer om endnu et fælles beboernetværks- og debatmøde. Dette bliver en gang i efteråret, og som aftenens oplægsholder vil man forsøge at invitere den tidligere socialdemokratiske minister Mogens Lykketoft.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce