cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Nu kan man blive testet og booke vaccinetid samtidig

Region Sjælland vil gøre det lettere for borgere, der endnu ikke er vaccineret, at booke en tid til vaccination.
27. juli 2021 kl. 09:07 Af Jakob Poulsen

Hvis man endnu ikke er blevet vaccineret mod covid-19 og ønsker at blive det, så er der nu nye muligheder.

Med virkning fra i går mandag har Region Sjælland taget initiativ til, at borgere, som tager hen for at blive testet på et af regionens pcr-teststeder, ved samme lejlighed kan få hjælp af personalet på teststedet til at booke en tid til både første og anden vaccination.

- Vi har mange ledige vaccinetider. Formentlig fordi mange stadig er på sommerferie. Står man klar til at booke tider til vaccine til efter sommerferien, men ikke lige har computeren med, vil vi gerne yde den service, at vi kan hjælpe med at finde tider til vaccination, når man skal testes, siger Trine Holgersen, der er direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, i en pressemeddelelse fra regionen.

Rent lavpraktisk vil det være muligt at få booket vaccinationstider hos en lægesekretær på testcentret, når man skal have scannet sit sundhedskort forud for pcr-testen.

Det er som udgangspunkt op til borgeren selv at henvende sig til personalet, hvis man vil have hjælp til at få booket en vaccinationstid, skriver Region Sjælland.

Annonce

- Nogle borgere vil også opleve, at de bliver spurgt, om de er vaccineret, og hvis de ikke er det, vil vi tilbyde, at vi kan booke tider til dem. Det er naturligvis helt frivilligt, om man vil gøre brug af det tilbud, forklarer Trine Holgersen i pressemeddelelsen.

På Lolland-Falster er der mulighed for at blive pcr-testet i Nykøbing, Maribo og Nakskov. Adresser med videre på de enkelte testcentre kan man finde på www.coronasmitte.dk - KLIK HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE