cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Nu skal pinden kun få centimeter op i næsen

Fra og med i dag torsdag slipper man for at få stukket podepinden langt op i næsen, når man får taget en kviktest for covid-19.
04. marts 2021 kl. 12:35 Af Jakob Poulsen

Der er godt nyt fra Region Sjælland til de borgere, der har følt det ubehageligt at få foretaget en kviktest for covid-19, fordi podepinden blev stukket meget langt op i næsen.

Fra og med i dag torsdag tager teststederne nemlig en ny kviktest i brug, som ifølge regionen har samme svar-sikkerhed som de gamle, men til gengæld kan man nøjes med at få stukket vatpinden to-tre centimeter op i næsen. Svartiden er fortsat den samme - et kvarter.

- De nye test kommer på et godt tidspunkt, hvor vi så småt åbner samfundet igen, og hvor vi skal til at vænne os til at blive testet langt oftere end tidligere.

- De nye podepinde er lette at anvende, og det er ikke ubehageligt, at få taget en test. Det tror jeg, at regionens borgere sætter stor pris på, siger Anne Øster Hjortshøj, enhedschef i Region Sjælland, i en pressemeddelelse fra regionen.

Falck, der står for at foretage kviktestene, har den seneste uges tid oplært deres pode-personale i brugen af den nye test. De nye test vil dermed blive brugt på alle kviktest-steder i regionen.

Annonce

Kviktest er for alle over 12 år, og det kræver ingen tidsbestilling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE