cookie-og-privatlivspolitik
2018-05-07-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Orehoved.
Storstrømsbroen ved Orehoved - her skal en ny broforbindese bygges
Biler og tog kommer til at benytte den gamle Storstrømsbro længere end forventet.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Ny Storstrømsbro bliver forsinket af corona

Corona er den primære årsag til, at forsinkelse ikke kan indhentes.
09. september 2020 kl. 11:03 Af Margit Olsen

Annonce

NORDFALSTER En våd vinter og en coronapandemi betyder, at indvielsen af den nye Storstrømsbro bliver forsinket omkring et halvt år.

I starten af året løb byggeriet ved Masnedø ind i problemer på grund af store mængder regn, som gjorde arbejdsforholdene vanskelige og betød, at der måtte anlægges mere stabile tilkørselsforhold til byggepladsen. Arbejdet i den våde vinter betød forsinkelse i byggeriet i nogle månder. En forsinkelse, som Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, mente kunne indhentes hen over foråret og sommeren. Men så kom coronapandemien.

- Det er coronaen, som har slået hovedet på sømmet og har gjort, at vi må erkende, at byggeriet bliver forsinket, fortæller projektchef for Storstrømsbroen i Vejdirektoratet Niels Gottlieb og fortsætter:

- Vi mente i juni måned, at vi kunne indhente forsinkelserne, men det må vi nu erkende, at vi ikke kan. Omkring to tredjedel af det samlede mandskab på 270 - 280 personer, som arbejder på byggeriet nu, fordelt med omkring 100 på byggepladsen og resten på kontorerne, er fra udlandet. Og her har coronaen været en stor udfordring.

Det er det italienske SBJV (Storstrøm Bridge Joint Venture), som er hovedentreprenør på byggeriet af Storstrømsbroen.

- Og netop Italien har været hårdt ramt af corona, fortæller Niels Gottlieb.

- Pandemien har betydet, at det har været sværere at skaffe arbejdskraft nok for de italienske entreprenører. Ikke bare på grund af sygdom. Men også på grund af reglen om test, hvor medarbejdere på vej ind i Danmark skal testes ved ankomst og ikke kan tiltræde, før et negativt svar på en test er givet, forklarer han.

Niels Gottlieb forventer på nuværende tidspunkt, at den nye bro bliver klar til biltrafik på vejbanen i sommeren 2023 og ikke som planlagt i slutningen af 2022. Trafikken på jenbanedelen forventes nu at være klar i første halvår af 2024.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce