cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Foto: Grafik: SORA Images

Lokal nyt

Ny folkeskole præsenteret

SE TEGNINGERNE: Den nye folkeskole på Lolland bliver den første svanemærkede folkeskole i Danmark, fortæller Guldborgsund Kommune.
14. september 2020 kl. 11:01 Af Jakob Poulsen

Annonce

Hvis alt går efter planen står en ny folkeskole, som skal afløse Sundskolen i Sundby L., klar til brug i sensommeren 2022 - altså om to år.

Mandag formiddag løftede Guldborgsund Kommune sløret for, hvem der skal bygge skolen, og hvordan den kommer til at se ud.

Og ifølge en pressemeddelelse fra kommunen bliver skolen, som endnu ikke har fået noget navn, unik i den forstand, at den bliver Danmarks første svanemærkede folkeskole.
Svanemærket er det officielle miljømærke i hele Norden, hvilket blandt andet indebærer, at der stilles skærpede krav i forhold til miljø, kemikalier og bæredygtig udvikling.

Det bliver det lokale entrepenørfirma BO HUS, som sammen med ingeniørvirksomheden MOE - der har kontorer flere steder i Danmark og Norge - skal tegne og stå for byggeriet.
Med i samarbejdet omkring byggeriet er også konsulenthuset Autens, det lokale arkitektfirma ETN Arkitekter fra Nykøbing samt SKALA Arkitekter og Henning Larsen Arkitekter.

Formanden for Guldborgsund Kommunes børne-, familie- og uddannelsesudvalg, Simon Hansen (S), ser med begejstring frem til, at den nye skole står færdig. Han er også formand for det udvalg, der har vurderet de forslag, der er kommet ind i forbindelse med udbuddet af skolebyggeriet.

- Vi får en skole i absolut topklasse, og vi skriver danmarkshistorie inden for skolebyggeri. Jeg er glad for, at vi har turdet sætte barren så højt og udmærke os på landsplan. Vi har truffet et bevidst, politisk valg om at investere i bæredygtigt byggeri, og den nye skole får et af de fineste kvalitetsstempler med Svanemærket, siger han i pressemeddelelsen fra kommunen.

- Vi har en vision om at være en dannelseskommune, og det er ikke kun noget, vi siger. Det her er et konkret eksempel på, hvordan vi gør det i praksis. Eleverne får de allerbedste rammer for læring og udvikling, og lokalsamfundet får et ”Byens Hus”, der kan styrke de lokale fællesskaber, tilføjer han.

Og hos SKALA Arkitekter er direktør Kuer Ankjær stolt over at være en del af det hold, der altså skal bygge en bæredygtig skole.

- Det er med stolthed, at vi præsenterer vores vinderprojekt, der bygger på social og lokal forankring, på stærke læringsmål og fællesskab, høje ambitioner for bæredygtighed – herunder at skabe Danmarks første svanemærkede skole – og ikke mindst som stærk identitet og vartegn for Sundby og Lolland-Falster.

- Det har været et enormt interessant projekt at arbejde på. Der sker meget i regionen, og vi glæder os til at se skolen skabe glæde og værdi for de kommende elever, lærere, pædagoger, foreninger, lokalmiljøet og besøgende, siger Kurt Ankjær i pressemeddelelsen.

Skolebestyrelsesformand på Sundskolen, Morten Janik, glæder sig også til den nye skole.
- Vi får først og fremmest en skole bygget på bæredygtige principper med moderne undervisningslokaler og fantastiske udemuligheder. Desuden får vi en bygning og nogle omgivelser, der rent arkitektonisk rummer mange referencer til Lolland-Falsters historie. Det bliver på alle måder en helt unik skole og et fælles byens hus til gavn for alle, der bor i Sundby og omegn, mener han.

Klik på billedet herover for at se flere tegninger af, hvordan den nye skole kommer til at se ud.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce