cookie-og-privatlivspolitik
Dette syn med en lang bilkø på landevejen til markedspladsen skulle gerne blive undtagelsen oftere end reglen fremover. Billedet her er dog taget lørdag eftermiddag.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Ny taktik skal mindske Dølle-køer

Markedet har omlagt den store parkeringsplads for både at minimere bilkøerne frem mod markedspladsen.
18. maj 2019 kl. 14:25 Af Jakob Poulsen

Annonce

En af de største udfordringer af tålmodigheden hos markedsgæsterne på Døllefjelde-Musse Marked er ofte turen det sidste stykke frem mod markedspladsen.

Hvis man kommer i bil, har det i mange år været næsten fast tradition, at der på visse tidspunkter har været alenlange køer for at nå det sidste stykke frem til markedets parkeringsplads.

Men i år skulle det gerne opleves knapt så slemt for bilisterne. De seneste par år er der nemlig lavet nye initiativer for at få bilerne hurtigere væk fra landevejen.

- I år har vi slået de to parkeringspladser sammen til én, og med fælles personale til at guide bilerne på plads og sørge for billettering. Nu bruger vi hele parkeringspladsen til opmarch-område, og for et par år siden omlagde vi kørselsretningen, så vi ikke har nogen krydsende veje på pladsen.

- Så vi forventer, at det går bedre i år, end det har gjort tidligere. Sidste år flyttede vi billetteringen for de bilister, der kommer fra Nysted-siden ind på selve parkeringspladsen for at se, om det hjalp, og det havde vi gode erfaringer med. Vi har også fået plads til en ekstra række på parkeringspladsen, så der er kan holde lidt flere biler i år, fortæller bestyrelsesmedlem og ansvarlig for optimering af parkerings- og markedspladsen, Per Hansen.

Arbejdet med at lede bilerne fra landevejen, ind på parkeringspladsen og helt på plads udføres fortsat af Hjemmeværnet i samarbejde med markedets egne frivillige folk.

Lørdag først på eftermiddagen var der masser af folk på markedspladsen, og gæsterne strømmede fortsat til. På det tidspunkt lød meldingen, at trafikken pakkede noget sammen for de, der kom fra Sakskøbing-siden, mens der stort set ingen kø var fra Nysted-siden.

Hvis man ikke vil tage bilen til markedet, går der busser direkte til og fra markedspladsen. Oplysninger om markedsbusserne kan du finde på Døllefjelde-Musse Markeds hjemmeside.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce