cookie-og-privatlivspolitik
Et samarbejde mellem mange aktører i Guldborgsund og Lolland kommuner skal styrke uddannelsesniveauet og sikre uddannelsesudbuddet.
Et samarbejde mellem mange aktører i Guldborgsund og Lolland kommuner skal styrke uddannelsesniveauet og sikre uddannelsesudbuddet.
Foto: Privat

Lokal nyt

Ny uddannelsesalliance skal styrke Lolland-Falster

Direktør: - Mange af områdets uddannelsestilbud går på tværs af de to kommuner, og derfor er det vigtigt, at vi har et stærkt samarbejde, hvor alle sidder med rundt om bordet.
20. november 2020 kl. 15:00 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND-FALSTER Hvilken uddannelse skal jeg tage, hvor skal jeg tage den henne, og hvor er der job til mig i fremtiden? Det er spørgsmål, som mange unge stiller, når de nærmer sig afslutningen på folkeskolen eller de gymnasiale uddannelser.

Nu skal en ny uddannelsesalliance på Lolland-Falster arbejde for at løfte det generelle uddannelsesniveau i de to kommuner, sikre at de rette uddannelsestilbud er tilgængelige, og at virksomhederne også løfter deres del af uddannelsesarbejdet.

Samtidig skal alliancen arbejde for at styrke den arbejdskraft, som de lokale virksomheder og offentlige arbejdspladser efterspørger. Det kan eksempelvis være ved at oprette pop-up-uddannelser, som uddanner områdets unge direkte til konkrete job, der er ledige her og nu.

Det skriver Guldborgsund og Lolland kommuner i en fælles pressemeddelelse.


Flere og bedre ideer

Hidtil har Guldborgsund og Lolland kommuner haft hvert sit strategiske uddannelsessamarbejde, men fra januar går de to kommuner sammen og danner det fælles samarbejde Uddannelsesalliance Lolland-Falster. Udover kommunerne bliver alle uddannelsesinstitutionerne repræsenteret i alliancen, ligesom erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster er med.

John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune, ser frem til det nye samarbejde, og han håber, at der kommer flere og bedre ideer på bordet, når samarbejdet er bredt og stærkt. Han mener, alliancen er afgørende for fremtidens arbejdsmarked på Lolland-Falster.

- Vi ved, at uddannelses- og jobmuligheder er afgørende for, om unge fra Lolland-Falster vælger at blive boende, og om vi kan tiltrække nye borgere til området. Derfor skal vi hele tiden blive ved med at hæve vores ambitionsniveau på uddannelsesområdet til gavn for vores unge og for den generelle udvikling af Lolland-Falster, siger han.

- Vi skal også blive endnu stærkere rent uddannelsesmæssigt indenfor de erhverv, hvor vi har mange job, og hvor vi ved, at der både nu og i mange år fremover vil være mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger borgmesteren.

John Brædder deler de høje ambitioner på uddannelsesområdet med Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen.

- Der bliver færre unge de kommende år, og derfor er det vigtigt for Lolland Kommune at arbejde på at fastholde et godt og bredt uddannelsesudbud indenfor en overkommelig afstand. Det vil hjælpe flere unge til at gennemføre en uddannelse og blive klar til arbejdsmarkedet til glæde for både dem selv, de lokale virksomheder og vores område i det hele taget. Det håber jeg, at samarbejdet i uddannelsesalliancen kan støtte op om, siger Holger Schou Rasmussen (S).


Glæde over samarbejde

Også hos uddannelsesinstitutionerne på Lolland-Falster glæder man sig over det nye samarbejde.

Michael Bang er administrerende direktør for Celf, og han ser frem til at trække i arbejdstøjet.

- Mange af områdets uddannelsestilbud går på tværs af de to kommuner, og derfor er det vigtigt, at vi har et stærkt samarbejde, hvor alle sidder med rundt om bordet. Vi har mange væsentlige emner at arbejde for, og et af de vigtigste lige nu bliver at sikre, at vi får mest muligt ud af Femern-forbindelsen, siger Michael Bang.

- Desuden er det helt afgørende for uddannelser på et højt fagligt niveau, at vi har praktikpladser nok til vores unge. Her i coronatiden har vi set en eksplosion i antallet af uddannelsesaftaler mellem virksomhederne og de unge, og den udvikling skal vi arbejde for at holde fast i, siger han.


Den rette viden

Det er Business Lolland-Falster, der kommer til at varetage sekretariatsfunktionen for den nye uddannelsesalliance, og ifølge direktør Mikkel Wesselhoff er kursen klar:

- Det er afgørende, at vores virksomheder og iværksættere har adgang til den rette viden. Derfor har Business Lolland-Falster en grundlæggende interesse i at medvirke til fortsat at sikre gode rammevilkår, og her er uddannelsessamarbejdet endnu et skridt på vejen. Jeg har store forventninger til samarbejdet, og vi ser frem til at bidrage til at styrke eksisterende uddannelsesmuligheder og udvikle nye til gavn for hele Lolland-Falster, siger Mikkel Wesselhoff.

Lolland-Falsters Uddannelsesalliance mødes første gang i begyndelsen af det nye år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce