cookie-og-privatlivspolitik
Den nye restauratør på Bøtø, Haci Demir, kommer med lang erfaring trods sine forholdsvis beskedne 36 år. Han etablerede sin første restaurant i København som 19-årig.
Den nye restauratør på Bøtø, Haci Demir, kommer med lang erfaring trods sine forholdsvis beskedne 36 år. Han etablerede sin første restaurant i København som 19-årig.
Foto: Hans Gandrup

Lokal nyt

Nye kræfter rykker ind i kendt restaurant

Med i "opskriften" på den nye restaurant og café er også musikalske eftermiddage .
13. maj 2021 kl. 18:06 Af Hans Gandrup

BØTØ Limone og Lupinen.

I fremtiden kan man finde begge navne på den traditionsrige restaurant på Lupintorvet på Bøtø.

Lupinen er det kendte navn - og Limone er det navn, som de nye kræfter tager med ind i forretningen, der har ventet på ny restauratør, siden Johnny Andersen stoppede for nogle måneder siden.

Ny restauratør er Haci Demir, som hidtil har drevet restaurant med navnet Limone både ved Gråbrødre Torv i København og på havnen i Køge.

Limone signalerer italiensk - og det bliver også et markant italiensk-inspireret spisekort, som kommer til at fungere på restauranten i den nordlige del af bygningerne.

Annonce

I den anden ende finder man stadig Lupinen - med pizza, enklere retter og is.

- Limone er en aftenrestaurant, som vi holder åbent fredag og lørdag fra 17 til 22. I Lupinen åbner vi nu onsdag til søndag fra 16 til 21. I weekenderne åbner vi klokken 12, forklarer Haci Demir, som fortsat har travlt med at indrette og gøre klar i lokalerne.

Men de første åbningsdage i pizzeria og issalg har han haft.

Til højsæsonen planlægger han at holde åbent hele ugen i Lupinen. Men han understreger, at Limone og Lupinen ikke bliver en sæsonforretning.


Hele året

- Vi skal holde åbent også i restauranten fredag og lørdag året rundt. Jeg tror og håber på, at der er et kundeunderlag også til det, fastslår han.

Annonce

- Jeg kan i hvert fald love, at vi vil gøre os umage. Det skal være et sted, hvor man kommer tilbage, fordi man synes, at man har haft en god aften med god, veltillavet mad med friske råvarer. Vi satser især på vores menuer med fire retter, siger Haci Demir.

- Jeg synes allerede, at vi har fået en varm velkomst. Jeg fornemmer, at folk virkelig savner en restaurant her. Så jeg glæder mig, tilføjer han.

Selv om satsningen altså er en helårsforretning, er han meget bevidst om, at det i høj grad bliver arbejde i døgndrift, når turistsæsonen er på sit højeste.

- Det ved jeg. Men grunden til, at jeg er rykket hertil frem for Køge eller København, er alligevel, at hele atmosfæren er mindre hektisk. Jeg har tre sønner og synes, at tiden er inde til, at jeg også får lidt mere overskud til dem, forklarer 36-årige Haci Demir.

Han etablerede sig allerede som 19-årig med en restaurant på Østerbro. Og har haft fuld fart på siden.

Annonce

- Jeg har nogle gode erfaringer med til Bøtø. Det håber jeg, kunderne kommer til at mærke, fastslår Haci Demir.


Musik

Med i "opskriften" på den nye restaurant og café er også musikalske lørdagseftermiddage med start 22. maj. Her kommer "One Size". Sankthans 23. juni er der besøg af "Gummerband", mens Torben Lendager & Roosters kigger forbi 3. juli, Rene Richard og John Kofoed 17. juli og ""Gummerband" " igen 7. august.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

AF: JOHN WENNERWALD

Boligmarkedet opvarmes 24. maj 2021 kl. 11.09

Annonce

ANNONCE