cookie-og-privatlivspolitik
En stor del af folkene bag revyen blev hyldet på scenen efter premieren.
En stor del af folkene bag revyen blev hyldet på scenen efter premieren.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Nykøbing har fået sin elskede revy tilbage

Folketidende anmelder årets Nykøbing F Revy
11. juni 2021 kl. 11:29 Af Hans Jørgen Møller

REVYANMELDELSE Endelig! Efter 22 lange måneders venten blev det i går aftes igen tid til revy i Nykøbing. Præcis klokken 20.06 startede forløsningen, og cirka to og en halv time senere kunne vi konstatere, at vi nu igen har en af landets bedste revyer.

På en aften, hvor sommeren for alvor holdt sit indtog på Sydhavsøerne, indtraf genfødslen samtidig med, at Folketinget bebudede stop for de fleste af covid-19-restriktionerne. Det vidste revydirektør Mickey Pless ikke, da han kastede sig ind i arbejdet med at genskabe Nykøbing Falster Revyen. For at skaffe den nødvendige plads til publikum er løjerne derfor i år forlagt til Nykøbing F. Hallen, hvilket har medført, at Nykøbing nu har landets største revyscene.

Det stiller selvsagt store krav til de medvirkende for at fylde den store scene ud. Men det klarer de overordnet flot. Især første afdeling af årets revy lever fuldt ud op til tidligere års store succeser.

Og premierepublikummet forstod da også at honorere, hvad de fik. Nykøbing er kendt for at have landets bedste håndboldpublikum, når NFHs kvinder spiller hjemme i Nykøbing F. Hallen. Aftenens premierepublikum lod dem ikke meget efter.


Vi er fra Falster

Jublen ville næsten ingen ende tage, da de fem skuespillere - iført egnsdragter - åbnede årets revy med et af forrige års helt store hit om at være fra Falster. "Er I der Nykøbing?", ville det efterfølgende have lydt til en rockkoncert. Jo tak, Nykøbing var parat - klapsalverne truede med at vælte de smagfulde og smukke kulisser.

Annonce

Herfra accelererede tempoet og kvaliteten. Årets debutant, Silas Holst, kom i kløerne på et par furier ved en flaskeautomat, og Rasmus Krogsgaard og Karsten Jansfort dansede af fra Folketinget som henholdsvis Bertel Haarder og Marianne Jelved. Især sidstnævntes mimik er ubeskriveligt morsom i denne dance makabre.

Vi fik pulsen ned via Pernille Schrøders poetiske gendigtning af Halfdan Rasmussens "Tosserier", nu med kendte politikere som hovedpersonerne, inden Rikke Buch Bendtsen drejede gashåndtaget helt i bund som Inger Støjberg i "Gi' den op, gi' den op". Den ægte Inger Støjberg var selv blandt publikum, og hun morede sig kosteligt over Rikke Buch Bendtsens parodi. "Løkke, der røg din bedste bitch", lyder det blandt andet i et nummer, der snildt kan kandidere til årets revynummer.

"Kirketjeneren", med Karsten Jansfort som plakatfuld præst, er til gengæld årets morsomste. Komikken består i, at man har fået ansat en rigtig tjener i stedet for en kirketjener, og denne får virkelig fyret op under menigheden med masser af våde varer. "Jeg prædikede over den samhjertige barmritan, mens han fortalte om Nonnen & Sømanden", lyder det blandt andet fra den overrislede præst.

Årets Nykøbing Falster Revy vinder ved at veksle mellem højt tempo og stille eftertanke. Det sidste demonstrerede Rasmus Krogsgaard, Silas Holst og Rikke Buch Bendtsen i "Klaver med mer'", hvor trioen spiller en håndfuld af afdøde Bent Fabricius-Bjerres kendte melodier på luftklaver. Det er virkelig originalt udtænkt og meget smukt udført.


Velkommen Silas

Et af aftenens store spørgsmål var, hvorvidt Silas Holst kunne klare omplantningen fra dansegulv til revyscene. Efter hans solopræstation i "Den stille vise" var ingen længere i tvivl. Den tredobbelte Vild med dans-vinder bestod med højeste udmærkelse. Det modigt selvudleverende nummer, hvor Silas Holst gør tykt grin med sin egen forfængelighed, giver revyens Benjamin mulighed for at lufte hele dansetalentet. Og så kan den unge mand i tilgift også synge. Stort velkommen til Nykøbing, Silas.

Annonce

Anden afdeling startede med to corona-numre. Et, hvor Karsten Jansfort tester tre personer i halsen, og får den gamle Preben Kaas- og Jørgen Ryg-vise "Hva' ska' vi med kvinder" ud af det. Og hele holdet er med på "Fællessang", hvor Rasmus Krogsgaard i rollen som Phillip Faber præsenterer Thomas Helmig, Richard Ragnwald, Lis Sørensen, Rasmus Seebach, Nick & Jay og Johnny Madsen.

"Fællessang" er et godt nummer, som forener revykomik med show, hvilket tydeligvis har været vægtet mere end tidligere års revyer. Og gendigtningen af "I Danmark er jeg født" med "Radioens Pigekor" sidder lige i skabet.


Uheld giver nervøsitet

Anden afdeling af revyen blev ramt af flere uheld. Fortæppet ville således ikke længere være med, og der var lidt vrøvl med et par mikrofoner. Og selvom Rasmus Krogsgaard gør det fremragende i me too-nummeret "Hashtag", og Karsten Jansfort fremfører den tankevækkende miljøvise "Manden på månen" stille og smukt, var det som om, at anden afdeling tabte pusten lidt.

Det skyldtes ganske givet nervøsiteten over de utilsigtede uheld. Men også, at et par af de resterende numre ikke besidder samme kvaliteter som resten af revyen. Alligevel får det samlede revyhold rebet sejlene og samlet helhedsindtrykket med finalen "Rocken holder aldrig op" - en original hyldest til Shu-bi-dua og deres afdøde forsanger Michael Bundesen.

En god revy skal blande show med komik - parodi med eftertanke. Det formår årets Nykøbing Falster Revy, også selvom enkelte af de 23 numre ikke når de højder, vi er blevet så forvænt med. Og hvor man er faldet tilbage i gentagelser af pointer, som vi har set tidligere år.

Annonce

Det kan dog ikke overskygge glæden over, at Nykøbing nu igen er centrum for en af landets allerbedste revyer. Og når først fortæppe og mikrofoner for alvor spiller med, lever Nykøbing Falster Revyen fuldt ud op til sin undertitel som "Hele Danmarks revy" og fortjener sine fem stjerner ud af seks mulige.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE