Annonce
Lokal nyt

Nykøbing har fået sin elskede revy tilbage

En stor del af folkene bag revyen blev hyldet på scenen efter premieren. Foto: Flemming Keith Karlsen

Folketidende anmelder årets Nykøbing F Revy

REVYANMELDELSE Endelig! Efter 22 lange måneders venten blev det i går aftes igen tid til revy i Nykøbing. Præcis klokken 20.06 startede forløsningen, og cirka to og en halv time senere kunne vi konstatere, at vi nu igen har en af landets bedste revyer.

På en aften, hvor sommeren for alvor holdt sit indtog på Sydhavsøerne, indtraf genfødslen samtidig med, at Folketinget bebudede stop for de fleste af covid-19-restriktionerne. Det vidste revydirektør Mickey Pless ikke, da han kastede sig ind i arbejdet med at genskabe Nykøbing Falster Revyen. For at skaffe den nødvendige plads til publikum er løjerne derfor i år forlagt til Nykøbing F. Hallen, hvilket har medført, at Nykøbing nu har landets største revyscene.

Det stiller selvsagt store krav til de medvirkende for at fylde den store scene ud. Men det klarer de overordnet flot. Især første afdeling af årets revy lever fuldt ud op til tidligere års store succeser.

Og premierepublikummet forstod da også at honorere, hvad de fik. Nykøbing er kendt for at have landets bedste håndboldpublikum, når NFHs kvinder spiller hjemme i Nykøbing F. Hallen. Aftenens premierepublikum lod dem ikke meget efter.

Vi er fra Falster

Jublen ville næsten ingen ende tage, da de fem skuespillere - iført egnsdragter - åbnede årets revy med et af forrige års helt store hit om at være fra Falster. "Er I der Nykøbing?", ville det efterfølgende have lydt til en rockkoncert. Jo tak, Nykøbing var parat - klapsalverne truede med at vælte de smagfulde og smukke kulisser.

Herfra accelererede tempoet og kvaliteten. Årets debutant, Silas Holst, kom i kløerne på et par furier ved en flaskeautomat, og Rasmus Krogsgaard og Karsten Jansfort dansede af fra Folketinget som henholdsvis Bertel Haarder og Marianne Jelved. Især sidstnævntes mimik er ubeskriveligt morsom i denne dance makabre.

Vi fik pulsen ned via Pernille Schrøders poetiske gendigtning af Halfdan Rasmussens "Tosserier", nu med kendte politikere som hovedpersonerne, inden Rikke Buch Bendtsen drejede gashåndtaget helt i bund som Inger Støjberg i "Gi' den op, gi' den op". Den ægte Inger Støjberg var selv blandt publikum, og hun morede sig kosteligt over Rikke Buch Bendtsens parodi. "Løkke, der røg din bedste bitch", lyder det blandt andet i et nummer, der snildt kan kandidere til årets revynummer.

"Kirketjeneren", med Karsten Jansfort som plakatfuld præst, er til gengæld årets morsomste. Komikken består i, at man har fået ansat en rigtig tjener i stedet for en kirketjener, og denne får virkelig fyret op under menigheden med masser af våde varer. "Jeg prædikede over den samhjertige barmritan, mens han fortalte om Nonnen & Sømanden", lyder det blandt andet fra den overrislede præst.

Årets Nykøbing Falster Revy vinder ved at veksle mellem højt tempo og stille eftertanke. Det sidste demonstrerede Rasmus Krogsgaard, Silas Holst og Rikke Buch Bendtsen i "Klaver med mer'", hvor trioen spiller en håndfuld af afdøde Bent Fabricius-Bjerres kendte melodier på luftklaver. Det er virkelig originalt udtænkt og meget smukt udført.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Velkommen Silas

Et af aftenens store spørgsmål var, hvorvidt Silas Holst kunne klare omplantningen fra dansegulv til revyscene. Efter hans solopræstation i "Den stille vise" var ingen længere i tvivl. Den tredobbelte Vild med dans-vinder bestod med højeste udmærkelse. Det modigt selvudleverende nummer, hvor Silas Holst gør tykt grin med sin egen forfængelighed, giver revyens Benjamin mulighed for at lufte hele dansetalentet. Og så kan den unge mand i tilgift også synge. Stort velkommen til Nykøbing, Silas.

Anden afdeling startede med to corona-numre. Et, hvor Karsten Jansfort tester tre personer i halsen, og får den gamle Preben Kaas- og Jørgen Ryg-vise "Hva' ska' vi med kvinder" ud af det. Og hele holdet er med på "Fællessang", hvor Rasmus Krogsgaard i rollen som Phillip Faber præsenterer Thomas Helmig, Richard Ragnwald, Lis Sørensen, Rasmus Seebach, Nick & Jay og Johnny Madsen.

"Fællessang" er et godt nummer, som forener revykomik med show, hvilket tydeligvis har været vægtet mere end tidligere års revyer. Og gendigtningen af "I Danmark er jeg født" med "Radioens Pigekor" sidder lige i skabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uheld giver nervøsitet

Anden afdeling af revyen blev ramt af flere uheld. Fortæppet ville således ikke længere være med, og der var lidt vrøvl med et par mikrofoner. Og selvom Rasmus Krogsgaard gør det fremragende i me too-nummeret "Hashtag", og Karsten Jansfort fremfører den tankevækkende miljøvise "Manden på månen" stille og smukt, var det som om, at anden afdeling tabte pusten lidt.

Det skyldtes ganske givet nervøsiteten over de utilsigtede uheld. Men også, at et par af de resterende numre ikke besidder samme kvaliteter som resten af revyen. Alligevel får det samlede revyhold rebet sejlene og samlet helhedsindtrykket med finalen "Rocken holder aldrig op" - en original hyldest til Shu-bi-dua og deres afdøde forsanger Michael Bundesen.

En god revy skal blande show med komik - parodi med eftertanke. Det formår årets Nykøbing Falster Revy, også selvom enkelte af de 23 numre ikke når de højder, vi er blevet så forvænt med. Og hvor man er faldet tilbage i gentagelser af pointer, som vi har set tidligere år.

Det kan dog ikke overskygge glæden over, at Nykøbing nu igen er centrum for en af landets allerbedste revyer. Og når først fortæppe og mikrofoner for alvor spiller med, lever Nykøbing Falster Revyen fuldt ud op til sin undertitel som "Hele Danmarks revy" og fortjener sine fem stjerner ud af seks mulige.

  • En stor del af folkene bag revyen blev hyldet på scenen efter premieren. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
112

Kørte 135 km/t i 80-zone

112

Voldstrio smadrede løs på hinanden: Lidt efter ventede flere tæsk

Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken