cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Colourbox/arkiv

Lokal nyt

Nyt forsinket it-system bliver 112 millioner dyrere

Region Sjælland, der allerede har spyttet 20,4 millioner kroner i projektet, har måttet finde 15 millioner ekstra kroner til system.
06. december 2018 kl. 12:45 Af Citathistorie

Annonce

Praksys, et nyt it-system, der blandt andet skal håndtere afregninger til privatpraktiserende læger, tandlæger, psykologer og fysiologer fra landets regioner og kommuner, bliver langt dyrere, end man har regnet med. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Prisen for it-projektet, der er flere år forsinket og endnu ikke er taget i brug, bliver 276 millioner kroner dyrere for landets fem regioner i stedet for 164 millioner kroner som budgetteret.

Det betyder blandt andet, at Region Sjælland, der allerede har spyttet 20,4 millioner kroner i projektet, har måttet finde 15 millioner ekstra kroner til Praksys-projektet i næstes års budget.

Tillægsbevillingen har netop været behandlet på et regionsrådsmøde i Region Sjælland. Og trods utilfredshed stemte stort set samtlige partier for tillægsbevillingen, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Det er en rigtig træls sag, men nogle gange er alternativet værre. Det vil være en meget lang proces, hvis man skal starte forfra. Og det er stadig en fordelagtig investering for kommuner og regioner, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjællænd.

Praksys skal erstatte det nuværende sygesikringssystem Notus og skal ifølge planen give regionerne en række besparelser på driften.

Det skal håndtere administrationen af udbetalinger af cirka 20 milliarder kroner om året, og så skal det blandt andet også håndtere danskernes valg af læge og udstedelse af sundhedskort, skriver DAGBLADET Roskilde. Projektet skulle have været i brug fra 2016, men ifølge den reviderede tidsplan ventes det først at komme i brug i regionerne fra december 2019, mens kommunerne bliver koblet på i 2020.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Else Hjortsø, vicedirektør for Center for Sundhed i Region Hovedstaden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce