cookie-og-privatlivspolitik
For et år siden kunne safariparkejer Christoffer Knuth vise de nye telte til overnatning frem i safariparken. Knuthenborgs hytteprojekt ved vandet er derimod ikke realiseret.
For et år siden kunne safariparkejer Christoffer Knuth vise de nye telte til overnatning frem i safariparken. Knuthenborgs hytteprojekt ved vandet er derimod ikke realiseret.
Foto: Claus Hansen/Arkiv

Lokal nyt

Ønsker at "flytte" hytter fra safaripark til Nakskov

Muligheden for at bygge tæt på Smålandsfarvandet ikke udnyttet
17. marts 2020 kl. 21:20 Af Marianne Knudsen

Annonce

HESTEHOVED Tilbage i 2015 stod landets kommuner i kø for at blive udvalgt til 10 kystprojekter, hvor man helt usædvanligt fik lov til at bygge helt ude ved vandet.

Lolland Kommune havde som den eneste to forslag om etablering af flere hundrede overnatningsmuligheder. Dels i Knuthenborg Safaripark ud til Smålandsfarvandet og dels ved Hestehovedet ud til Nakskov Fjord.

Knuthenborg blev udvalgt til et af de 10 kystprojekter med 200 overnatningsenheder i "Safari Lodge Knuthenborg."

For et år siden kunne ejeren af Knuthenborg Safaripark, Christoffer Knuth, vise nye telte til overnatning frem længere inde i parken, men hytteprojektet med 200 enheder ved Smålandsfarvandet er derimod ikke realiseret.

I forbindelse med miljøminister Lea Wermelins (S) besøg i Nakskov 9. marts orienterede repræsentanter for Lolland Kommune om, at man gerne vil flytte forsøgsprojektet for kyst- og naturturisme fra safariparken til Hestehovedet i Nakskov.

Det har igennem flere dage ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Christoffer Knuth til den ændrede strategi.

Lolland Kommunes teamleder på planområdet, Trine Kristoffersen, oplyser, at der ingen konkrete planer er for sådan 200 enheder ved Hestehovedet:

- Men det handler om at få mulighed for at lave flere overnatningstilbud i Nakskov og på Lolland. Så det handler om at have mulighed for at planlægge for Hestehovedet, oplyser kommunens planmedarbejder.

Der arbejdes politisk med at få ændret planloven, og det er i øvrigt på tale, at der kommer en ny forsøgsordning, hvor Lolland Kommune i givet fald kan søge igen, hvis projektet fra safariparken ikke kan flyttes.

Sagen hører i øvrigt under erhvervsministeren.


- Det handler om at have mulighed for at planlægge for Hestehovedet. Trine Kristoffersen

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce