cookie-og-privatlivspolitik
Borgmesterkandidat fra Socialdemokratiet Simon Hansen. Arkivfoto
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Ønsker uvildig undersøgelse af poolsommerhuse

Vil til bunds i, hvad der er sket i sagen om de omstridte poolsommerhuse i Marielyst.
19. februar 2021 kl. 09:33 Af Citathistorie

Annonce

Simon Hansen, der er Socialdemokratiets gruppeformand i Guldborgsund Kommune og borgmesterkandidat, vil til bunds i, hvad der er sket i sagen om de omstridte poolsommerhuse i Marielyst på Falster, der ifølge Planklagenævnet er bygget på ulovligt grundlag.

Det sker efter at samtlige byrådsmedlemmer fik et åbent brev fra to modstandere af byggeriet, der truer med en retssag, hvis ikke de store sommerhuse bliver revet ned.

Planklagenævnet har afgjort, at byggeriet var ulovligt, fordi det er i strid med lokalplanen for sommerhusområdet.

Simon Hansen vil gerne undgå, at kommunen igen kommer til at stå i den situation. For på nuværende tidspunkt skal husene enten rives ned - ellers skal lokalplanen ændres, hvilket kan få konsekvenser for borgernes tillid til kommune, skriver P4 Sjælland.

- Hvis vi giver folk lov til at bygge alle mulige steder uden at have hånd i hanke med de planer, vi har og så bare laver det om efterfølgende, så kan man jo ikke regne med noget længere. Så kan man ikke længere stole på Guldborgsund Kommune, siger han til P4 Sjælland.

Annonce

I det åbne brev til byrådsmedlemmerne skriver to naboer til byggeriet, at de vil hive kommunen i retten, hvis de vælger et hvilket som helst andet scenarie, end at sommerhusene bliver revet ned.

Flemming Dan Nielsen, der er en af brevets afsendere, er overbevist om, at de vil vinde en eventuel retssag.

- Vi går hele vejen. Kampen er først færdig, når dommeren har fløjtet den af. Om så vi skal gå til Højesteret med sagen, så gør vi det, siger han til P4 Sjælland.

Sagen bliver behandlet på et møde i Teknik-, Miljø- og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune på mandag, hvor der skal tages stilling til, om sommerhusene skal rives ned eller om lokalplanen skal ændres for at gøre dem lovlige.

Indtil da vil borgmester for Guldborgsundlisten, John Brædder, ikke udtale sig i sagen.

Annonce

Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad Bek fra Socialdemokratiet, har tidligere på måneden sagt til DR Sjælland, at han mener, at de store poolsommerhuse skal rives ned.

I fredagens Folketidende er der endnu en ny udvikling af sagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE