cookie-og-privatlivspolitik
Øen Lindholm har tidligere været beboet af familier. I dag har DTU Veterinærinstitut et forskningscenter på øen. (Arkivfoto)
Foto: Søren Steffen/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Ombudsmanden kræver åbenhed om Lindholm

Udlændinge- og Integrationsministeriet har nægtet at udlevere relevante dokumenter. Nu har ombudsmanden i bordet og forlanger fakta udleveret.
15. maj 2019 kl. 10:15 Af Citathistorie

Annonce

Jens Øjvind Nielsen fra Kalvehave i Vordingborg Kommune vil med egne ord gerne kende det faktuelle grundlag for regeringen og DF’s beslutning om at oprette et udrejsecenter på Lindholm for afviste asylansøgere.

Han har derfor, siden nyheden slap ud 30. november sidste år, forsøgt at få aktindsigt, men Udlændinge- og Integrationsministeriet har nægtet at udlevere de relevante dokumenter.

Nu slår ombudsmanden i bordet og forlanger, at ministeriet inden for fire uger skal udlevere papirerne til Jens Øjvind Nielsen, der er medlem af Alliancen mod udrejsecenter Lindholm.

- Man kan ikke træffe så stor en beslutning til 759 millioner kroner uden et fornuftigt grundlag, siger Jens Øjvind Nielsen. Han har en lumsk mistanke om, at der overhovedet ikke er noget faktuelt grundlag for Lindholm-planen.

- Jeg bøjer mig naturligvis, hvis jeg får et fornuftigt grundlag, men når jeg ikke får noget konkret svar, er det nok fordi, at der ikke er noget svar. Der er kun en studehandel, og det vil jeg gerne afsløre for befolkningen, siger Jens Øjvind Nielsen.

Skulle det vise sig, at der er tale om en »studehandel«, vil det blæse ny kampkraft ind i Alliancen mod udrejsecenter Lindholm.

- Så vil vi fremadrettet bruge det politisk for at få stoppet planen. Vi vil gå til partierne og myndighederne for at spørge, hvad det her er for noget. Det skal stoppes, siger Joachim Brix-Hansen fra Alliancen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce