cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Opfordring fra politi og vejfolk: Lad bilen stå

OPDATERET 09.54: Flere steder på Lolland-Falster snesituationen så slem, at politiet opfordrer til, at man lader bilen stå, hvis man kan.
01. marts 2018 kl. 09:37 Af Jakob Poulsen

Annonce

Sneen og ikke mindst snefygningen skaber fortsat store problemer for trafikken på de lokale veje. Det er specielt Vordingborg-området, Møn, Nordfalster og Nordlolland, der er hårdt ramt

Senest har politiet udsende en pressemeddelelse, hvor man direkte råder borgerne til at lade bilen stå i dag, hvis man kan.
- Kør efter forholdene og tag hensyn til hinanden, lyder det i pressemeddelelsen.

Politiet rekvirerede i aftes assistance fra Forsvaret, som har sendt firehjulstrukne lastbiler til de lokale Falckstationer for at bistå med udrykningskørsel i områder, hvor de almindelige ambulancer ikke kan komme frem. Der er blandt andet stationeret en lastbil med mandskab hos Falck i Nykøbing. Der har dog ikke været brug for den endnu.

De to lokale kommuners snerydningsmandskab kæmper også en hård kamp for at holde vejene åbne.

Især på Nordlolland ser det slemt ud torsdag formiddag, fortæller Park og Vej-chef Kjeld Jensen fra Lolland Kommune:

- Der er en stor del af vejene især på Nordlolland, som vi ikke længere kan holde åbne, fordi vi ikke kan komme af med mere sne. Vi er nødt til at grave det væk med gummigeder og rendegravere først, før vi kan skrabe mere sne væk fra vejene med sneplove.

- Vi kører med gummigeder og sneslynger på Nordlolland for bare at holde de store klasse 1-veje åbne. I øjeblikket kører vi næsten kun på klasse 1- og 2-vejene. De små klasse 3-veje har vi været nødt til at nedprioritere, for vi har også en del arbejde med at assistere hjemmeplejens medarbejdere med at nå ud til deres borgere, forklarer han og tilføjer, at det er de øst-vestgående veje, der er værst.

Omkring Errindlev er der også problemer i øjeblikket. Her har man måttet hyre ekstra hjælp ind udefra, fordi alt det øvrige materiel er optaget andre steder.

I de øvrige områder fyger det stadig en del, men der kan snerydningsfolkene stadig holde vejene åbne.
- De lover ikke så meget mere sne lige foreløbig, men til gengæld vil vinden tage til frem til omkring spisetid, så folk skal helst blive hjemme, lyder opfordringen fra Kjeld Jensen.

I Guldborgsund Kommune går det derimod lidt bedre. Her fortæller driftleder Ole Jensen ved 09.45-tiden, at man er i gang med at grave sne væk med rendegravere på de store klasse 1-veje, så sneplovene igen kan skubbe sne ud til siderne og væk fra vejen.

- Det er vi ved at få bugt med, og vi er også i fuld gang på klasse 2-vejene. Jeg forventer, at de fleste klasse 2-veje vil være åbne indenfor de næste par timer, og derefter går vi i gang med at rydde klasse 3-vejene, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

Annonce