cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Arkivfoto: Steen Thornit

Lokal nyt

Over 180 forslag til ny kulturkanon

Kulturkanon har foreløbig indhentet over 180 forslag fra borgere til, hvilke natur og kulturperler er de vigtigste for lokalområdet.
22. december 2016 kl. 07:59 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Ligesom der nationalt for nylig blev præsenteret en ny Danmarkskanon over de vigtigste værdier i Danmark, skal Guldborgsund Kommune have en Guldkanon over de steder, der lokalt er de vigtigste for borgerne.

www.guldkanon.dk har borgere kunne indsende forslag til, hvilke natur- eller kulturattraktioner der er de vigtigste i kommunen. Her er der i skrivende stund allerede kommet over 180 forslag - dog med et par enkelte gentagelser. Forslagene spænder vidt ligefra ”Fredagsfodbold i Kraghave” til sukkerroer, æblefestival og Corselitze Østerskov.

I begrundelsen til fredagsfodbolden i Kraghave hedder det blandt andet "I Kraghave har der i over 30 år været fredagsfodbold hver fredag aften fra maj til september. Dommeren har næsten ingen opgave, fordi der bliver taget hensyn. Dvs. at står 6-årige Thomas i mål, så skyder man ikke hårdt, men står gamle Ole i mål, må man gerne skyde lidt hårdere. Fredagsfodbold er således en institution i Kraghave og fortjener at komme med i en kulturkanon."

Med kulturkanon håber Guldborgsund Kommune at vække interessen for at gå på opdagelse i kommunens natur- og kulturtilbud. Samtidig vil en kommende kulturkanon også være udgangspunkt for en øget inddragelse af lokale emner i skolernes undervisning.

Det er muligt at indsende forslag helt indtil 31. januar 2016. I marts måned vil det være muligt at stemme på de enkelte forslag, og i april vil den endelige Guldkanon, ifølge tidsplanen, ligge klar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

AF: MARTIN WOUTERS

800 bolinger i sundet ????? 07. februar 2019 kl. 14.08

AF: BENT HANSEN

Flere danske film vises i… 05. februar 2019 kl. 11.47

Annonce