cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

PET: Grænsekontrollen gør det sværere at være terrorist

Grænsekontrollen har gjort det sværere at være terrorist, lyder det for første gang fra Politiets Efterretningstjeneste.
09. februar 2017 kl. 09:30

Den øgede grænsekontrol i Europa og herhjemme har gjort det sværere for mulige terrorister at bevæge sig rundt. Dermed er den midlertidige grænsekontrol, der blev indført flere steder sidste år, med til at mindske terrortruslen.

Det siger Søren Jensen, der er chef for Center for Terroranalyse under Politiets Efterretningstjeneste, til Radio24syv.

- Når man gør det sværere at rejse rundt, så er det også sværere for terrorister at komme rundt. Så grænsekontrollen i Danmark, mellem Makedonien og Grækenland og andre steder, har begrænset muligheden for at rejse frit. Det gør alt andet lige, at der er en større risiko (for terroristerne, red.) for at blive taget, forklarer han.

Det vækker glæde i Venstre, at PET for første gang siger, at grænsekontrollen gør det sværere at være terrorist.

- Det er jeg jo glad for at høre. Vi lægger stor vægt på grænsekontrollen som en del af vores politik, der skal mindske antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark. At den ifølge PET også mindsker terrortruslen, understreger bare, at vi skal bevare grænsekontrollen, og det kommer vi også til, så længe vi mener, det er nødvendigt, siger Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth til Radio24syv.

Annonce

De Radikale ser til gengæld gerne grænsekontrollen afskaffet hurtigst muligt, og det ændrer udmeldingen fra PET ikke på.

- Vi skal selvfølgelig lytte, når han siger det. På en måde så giver det jo også meget god mening, at når der står politibetjente rundt om, så vil det stoppe nogle kriminelle," siger partiets udlændingeordfører Sofie Carsten Nielsen til Radio24syv og uddyber:

-Man skal jo se det i det store billede. Der står altså betjente svarende til 450 årsværk ved grænsen, og det er jo betjente, der ikke kan lave andet politiarbejde, når de står dernede. Spørgsmålet er, om deres arbejde dernede opvejer de store huller i politiets arbejde, som deres fraværd skaber. Det tvivler jeg stærkt på, siger Sofie Carsten Nielsen.

På trods af, at grænsekontrollen i forskellige dele af Europa har gjort det nemmere at stoppe terrorister på deres vej til Danmark, er truslen mod Danmark fortsat høj.

-Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at militante islamistiske grupper - især Islamisk Stat, der er meget opportunistisk - selvfølgelig vil bruge de midler de kan for at sende folk til at begå terror i Europa. Og der vil de selvfølgelig også bruge flygtningestrømmen," siger Søren Jensen til Radio24syv.

Annonce

Center for Terroranalyse under PET konkluderer i en ny rapport, der blev offentliggjort tirsdag, at truslen mod Danmark ligger på samme høje niveau, som den har gjort siden 2010.

Den midlertidige grænsekontrol i Danmark blev etableret i januar 2016, og blev i januar forlænget til maj måned. Også Sverige, Norge, Tyskland og Østrig har indført midlertidig grænsekontrol i kølvandet på flygtninge og migrationskrisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE