cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Lokal nyt

På vej med nye tider efter udskudte behandlinger

Patienter i Region Sjælland, som har fået udskudt deres planlagte behandling på grund af covid-19, vil snart få tilbudt en ny tid.
04. marts 2021 kl. 07:20 Af Jakob Poulsen

Region Sjælland er på vej med godt nyt til de patienter, som de seneste måneder har oplevet, at deres tid til en planlagt aftale eller behandling på et af regionens sygehuse blev udskudt på grund af covid-19-travlhed.

Som det nok er de fleste bekendt, er antallet af patienter, der er indlagt til behandling for covid-19 faldet markant, og dermed bliver der nu tid til at behandle de øvrige patienter, som har måttet vente.

På et møde i går vedtog regionens forretningsudvalg en række principper for tilbagevenden til normal aktivitet på sygehusene - med det forbehold, at man kan blive nødt til at ændre det igen, hvis der skulle opstå en ny covid-19-bølge.

- Jeg er meget tilfreds med, at alle patienter med udskudte operationer og aftaler nu får tilbudt en ny tid. Det er vigtigt, at vi hurtigst muligt kommer tilbage til den normale aktivitet, så alle patienter kan få deres behandling og ikke er i venteposition.

- Vi har samtidig fokus på at det skal ske samtidig med, at vi holder os medarbejdernes trivsel for øje. Særligt dem, som har været hårdt belastet af vores beredskab, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, i en pressemeddelelse fra regionen.

Annonce

Nogle af de principper for at vende tilbage til normal aktivitet, som forretningsudvalget vedtog, handler om, at de mest syge patienter skal behandles først, men samtidig skal indkaldelserne af patienter ske på en måde, så man sikrer trivslen for personalet ved, at de eksempelvis får mulighed for at holde ferie.

Samtidig er patientrettighederne, der sikrer patienter retten til hurtig udredning og behandling, trådt i kraft igen pr. 1. marts.

Det betyder ifølge pressemeddelelsen fra regionen, at alle nyhenviste patienter og patienter, som tidligere har fået udsat deres aftale, pr. 1. marts får ret til hurtig udredning og behandling, så hvis regionen ikke kan tilbyde en tid indenfor 30 dage, har de ret til at blive behandlet på for eksempel et privathospital, hvis der er ledige tider der.

- Vi arbejder hårdt på at indhente det udsatte, men en læge kan kun være et sted ad gangen, og der kan kun være en patient på operationsbordet ad gangen, så vi har en kæmpe opgave foran os, som vi også så sidste år efter første bølge med covid-19, siger Heino Knudsen, og tilføjer:

- Det vigtige lige nu er, at vi alle som borgere passer på os selv og hinanden, så vi undgår en stor bølge tre med corona. Det er helt afgørende for, at vi kan komme helt tilbage på normalt niveau i sundhedsvæsenet så hurtigt som muligt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE