cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Arun Sankar/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Påbud til TV2 Øst

Ansatte krænkes af kolleger på sociale medier.
23. august 2019 kl. 10:15 Af Citathistorie

Annonce

Den regionale tv-station TV2 ØST i Vordingborg har fået et påbud fra Arbejdstilsynet efter flere episoder med krænkende handlinger blandt medarbejderne.

Det viser en afgørelse fra Arbejdstilsynet, som A4 Arbejdsmiljø har fået aktindsigt i.

TV2 ØSTs direktør Vagn Petersen er overrasket over Arbejdstilsynets afgørelse.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået et sådan påbud, og selv om det har overrasket både medarbejdere og ledelse, håndterer vi det naturligvis. Men det er et internt anliggende, og derfor har jeg ikke yderligere bemærkninger, lyder det fra Vagn Petersen i en mail.

Medarbejdere fortæller, at kolleger oplever at blive hængt ud på TV 2 ØSTs Facebook-side, og at det sandsynligvis sker af andre kolleger, der har oprettet falske Facebook-profiler.

Krænkelserne foregår også på en intern Facebook-gruppe, hvor en ansat har oplevet at få lagt et foto op af sig selv, hvor vedkommende sov og var fuld til en julefrokost. Det skete uden dennes samtykke.

De ansatte fortæller også, at der er blevet sendt et foto til en kvindelig tv-vært, hvor værtens kavalergang var markeret med streger. Billedet blev ligeledes lagt ud på den interne Facebook-gruppe.

Tv-værter må også stå model til, at ”fejl” i nyhedsudsendelser bliver sendt ind som underholdningsmateriale til TV 2-programmet Natholdet af kolleger med falske profiler på sociale medier.

Krænkelserne har også været af seksuel karakter, fremgår det af Arbejdstilsynets dokumenter. En kollega har blandt andet overhørt, hvordan to andre kolleger har omtalt en fjerde kollega i ”seksuelle vendinger”.

Tillidsrepræsentant Lisbet Carlsen mener dog ikke, at krænkelserne er udtryk for, at TV 2 ØST har en krænkelseskultur.

- Vi anerkender, at enkelte kolleger har oplevet krænkelser. Nogle mennesker har følt sig ramt. Det har været en barsk periode, og folk har været meget påvirkede af den organisatoriske omstrukturering. Men vi snakker om det, siger hun.

De krænkende handlinger har fundet sted de seneste to til tre år. Der er ingen systematik i, hvem der krænker og hvem, der udsættes for de krænkende handlinger, fremgår det af Arbejdstilsynets afgørelse.

TV2 ØST har gennemgået store organisatoriske forandringer de senere år. Den ene digitale strategi har afløst den anden, og det trækker store veksler på medarbejderne, fortæller tillidsrepræsentant Lisbet Carlsen.

I Dansk Journalistforbund forklarer formand Tine Johansen, at en presset mediebranche er med til at udfordre mange af forbundets medlemmer, der går ned med stress. Krænkelser kan dog ikke undskyldes, understreger hun.

- Man skal passe på med at undskylde krænkende handlinger, men der kan godt være nogle strukturelle grunde til, at arbejdsmiljøet på en arbejdsplads er dårligt, siger Tine Johansen.

TV2 ØST skal senest den 15. april 2020 have efterkommet påbuddet om krænkende handlinger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce