cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Pårørende oprørte over at sindslidende hænges ud

Byrådsmedlems påstande om farlige sindslidende ved ny skole i Nykøbing manes i jorden.
27. juni 2013 kl. 14:15 Af Katja Drejer (kd@folketidende.dk)

Annonce

Det har skabt ængstelse og bekymring, at byrådsmedlem Arne Jensen (L) på det seneste byrådsmøde advarede om, at man risikerede skoleskyderier som dem, man har set i USA, i forbindelse med byggeriet af den nye folkeskole ved Vestensborgcentret i Nykøbing.

Her påstod han, at 16 ud af de 16 beboere i Boligerne for sindslidende, som ligger på nabogrunden til den nye skole, alle har tidligere behandlingsdomme bag sig.

Arne Jensen frygtede, at de ville blive påvirket af den ekstra aktivitet, som skolens komme medfører, hvilket vil være med til at stresse de sindslidende beboere. Han advarede om, at “så bliver der uro”.

Efter at have fået flere henvendelser fra pårørende til nogle af de 18 sindslidende - og altså ikke 16, som Arne Jensen nævnte, har formanden for seniorudvalget Bent Jørgensen undersøgt sagen via forvaltningen.
- De pårørende er jo både oprørte og bekymrede - også for deres egne familiemedlemmer, som bor i Boligerne, siger Bent Jørgensen.

Han har fået oplyst af den kommunale forvaltning, at det blot er to ud af de 18 beboere, som har behandlingsdomme bag sig, og at de er givet for henholdsvis syv og 20 år siden.
- De sindslidende er alle velbehandlede og skaber absolut ingen problemer. I øvrigt er der døgnbemanding på Boligerne, og i forhold til de beboere, som er psykotiske, så går de aldrig udenfor uden ledsagelse, siger Bent Jørgensen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce