cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Tanja Beckmann Sørensen er ked af forringelserne af driften, men ikke videre overrasket.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Pendlerne går også ind i et besværligt efterår

Forringelser af driften overrasker pendlertalsmand. - Den daglige tur nordpå med offentlig transport er stadig udfordret af sporarbejde og lignende udfordringer.
15. september 2021 kl. 12:40 Af Andreas Johansen

NYKØBING Måneder på måneder med togbusser fra flere forskellige steder på Falster, skift til tog, der måske ikke lige var dukket op på det tidspunkt, det var meningen, det skulle have været der, og mange andre pendlerprøvelser for vores naboer, der flere gange ugentlig rejser nordpå, burde være forbi.

Men sådan bliver det ikke lige foreløbigt. For mens solen stadig skinner, og temperaturerne står på sensommer, så bliver det vinter, før pendlerne, måske, kan læne deres togsæder tilbage og lukke øjnene, mens de venter på, at toget ankommer til deres destination.

Et møde 8. september mellem DSB og pendlerrepræsentanter fra udvalgte områder gav klarhed - fra 11. oktober til 12. november er køreplanen ændret. Det giver udfordringer for dem, der skal møde tidligt.

Fra 13. november til 6. december er der lukket på strækningen mellem Næstved og Nykøbing - her bliver der igen indsat togbusser, og så vil der i ugen op til køreplansskiftet 12. december køres med shuttle-bus mellem Nykøbing og Næstved.

En bitter pille at sluge for mange pendlere, der havde set frem til mere regulær togdrift. Gennem de seneste to og et halvt år har passagerer på Sydbanen haft flere dage med togbusser end dage uden.

Annonce

- Det overraskede os, at det skulle se sådan ud resten af året. Jeg har været i dialog både med Banedanmark og DSB gennem al den tid, jeg har været pendlerrepræsentant - vi vidste godt, der kom en lille periode, deres ord, med togbusser igen, men nu bliver det tre uger. Men det er måske en lille periode, hvis man sammenligner med de sidste otte måneder, lyder det lettere frustreret fra Tanja Beckmann Sørensen, repræsentant for pendlerne på Lolland-Falster

Udover de udfordringer, der nu er skemalagt, er frygten for det, der venter på den lidt længere bane, også til at tage og føle på:

- Der er ingen udmelding omkring køreplan for 2022 - det svæver hen i det uvisse. Det undrer mig, men ikke så meget, som det gjorde i starten. Desværre. Det føles, som om de tænker, de kan gøre, hvad der passer dem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE