cookie-og-privatlivspolitik
2017-06-19-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Vingevej, Nakskov havn
Vindmøllefabrikken MHI Vestas Offshore Wind A/S på det tidligere værftgrund

Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Penge til at hjælpe fyrede videre

Knap en million kroner til afskedigede MHI Vestas-medarbejdere, skal hjælpe dem videre til nye jobs.
09. september 2020 kl. 12:07 Af Margit Olsen

Annonce

MHI Vestas i Nakskov har på grund af ordrenedgang valgt at afskedige 67 medarbejdere ud af de 507 ansatte. Jobcenter Nakskov har søgt om hjælp fra varslingspuljemidlerne til 35 af de fyrede for at mindske risikoen for langtidsledighed, og der er bevilget 959.000 kroner, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Sjælland har der det seneste halve år været stigende ledighed i området, og selvom der inden for produktionsvirksomhederne har været en stabil beskæftigelse det seneste år, så vil omfanget af afskedigelserne fra MHI Vestas have stor indvirkning på lokalområdet.
De afskedigede omfatter både ufaglærte og faglærte. Midlerne fra varslingspuljerne skal blandt andet gå til jobsøgningsforløb og AMU-kurser inden for bygge-anlæg og serviceområdet, så medarbejderne vil få flere kompetencer, der kan bruges i forbindelse med Femern byggeriet, hvor der vil mangle arbejdskraft, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, siger det er trist, hver gang folk bliver sendt ud i ledighed. Det kaster de afskedigede og eventuelt deres familier ud i en uvis fremtid både arbejdsmæssigt og økonomisk.

- Arbejdsløshed skal ikke løses af den enkelte. Det er en fælles opgave, som vi skal bekæmpe. - Jeg håber, at man med en hurtig indsats kan hjælpe de afskedigede til at finde et nyt job inden længe, og jeg synes, at det er ganske klogt, at man målretter indsatsen til de nye job, som Femern byggeriet skaber.

Læs også: "Massefyring på MHI Vestas effektueret"

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd kan inden for rammerne af varslingspuljerne bevilge midler til en varslingsindsats, hvis en virksomhed afskediger mindst 50 procent af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Ministeren kan give en dispensation fra dette, hvis mulighederne for at finde andet arbejde på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce