cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Pleje Plus får kritik af kontrol

Tilsyn med hjemmepleje viser “utilstrækkelige forhold“ hos Pleje Plus mens de kommunale teams roses.
30. november 2016 kl. 15:14 Af Birgitta Andersen

Annonce

I torsdags behandlede byrådet i Lolland Kommune årsrapporten fra tilsynet på fritvalgsområdet. Analysefirmaet BDO har syv gange i 2016 været på uanmeldt tilsyn hos leverandørerne af fritvalgs hjemmepleje i kommunen - seks kommunale teams samt den private leverandør, Pleje Plus.

Tilsynet har kigget på: Visiteret ydelse, sammenhæng mellem planlagt og faktisk leveret hjælp, personlig pleje og omsorg, praktisk bistand, rehabilitering, kontakt og respekt i hverdagen, madservice, sygepleje og hygiejne.

Tre leverandører - alle kommunale - har opnået vurderingen “meget tilfredsstillende”. Det drejer sig om kommunens egne Team Rødby, Team Nordøst og Team Maribo.
Tre leverandører har fået vurderingen “tilfredsstillende forhold”. Det drejer sig om kommunens egne Team Nakskov, Team Sydøst og Team Vest.

Blot én leverandør har fået vurderingen “mindre tilfredsstillende. Den private leverandør Pleje Plus overtog 1. juni den private hjemmepleje i Lolland Kommune efter en hård udbudsrunde, hvor det nakskovbaserede Lev Vel tabte udbudsrunden. Herefter fulgte en tid med meget røre, da Pleje Plus overtog plejen. Og Pleje Plus forklarede, at firmaet blev ramt af chikane, der forhindrede dem i at gøre arbejdet ordentligt.

Så sent som i sidste uge blev der her i Folketidende bragt et åbent brev til borgmesteren fra ægtefællen til en kvinde, der modtager hjemmepleje fra Pleje Plus. Hverken tilsynets konklusion eller læserbrevet er gået hen over hovederne på politikerne i byrådet.

- Vi har et stort hængeparti med Pleje Plus. Vi må konstatere, at det firma ikke var gearet til opgaven, og vi oplevede i tiden lige efter overtagelsen massive klager over plejen. Men jeg må så sige, at jeg ikke har hørt klager på det sidste. Så meget desto mindre ked af det er jeg af at læse læserbrevet i avisen, sagde Jorun Joensen (SF) og fortsatte:

- Der er altså stadig nogen, der oplever ikke at få den pleje, de har ret til. Vi er nødt til at holde tæt øje med Pleje Plus. Enten kan firmaet levere, eller også kan firmaet ikke.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) pointerede, at der ikke har ligget nogen klager på hans bord, siden Pleje Plus overtog. Men at han også havde læst læserbrevene plus kvalitetskontrollen.

- Det er klart, at Pleje Plus nu har et år til at rette op. Men lad os lige huske på, at det andet selskab blev værre vurderet i kvalitetskontrollen sidst, end Pleje Plus gjorde. Vi kan konstatere, at de private selskaber trænger til at oppe sig, sagde han.

Du kan læse svaret fra Pleje Plus i onsdagens udgave af Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce