cookie-og-privatlivspolitik
Selv om vejret måske ikke giver anledning til udendørsservering for fortovscaféerne, så er kunderne på Torvet i Nykøbing klar til at spise varme hotdogs og drikke kolde chokolademælk året rundt.

3

Billeder

Selv om vejret måske ikke giver anledning til udendørsservering for fortovscaféerne, så er kunderne på Torvet i Nykøbing klar til at spise varme hotdogs og drikke kolde chokolademælk året rundt.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Pølsebod er blevet taget godt imod

Ejerne af Torvets nye pølsebod sælger også pølser via Facebook
25. februar 2019 kl. 20:03 Af Andreas Johansen

Annonce

Vinterkulden napper i ørerne, hvis du har glemt huen derhjemme, og selv en god uldfrakke kan ikke holde dig varm, når vinden blæser over Torvet i Nykøbing på en solrig vinterdag.

Hvis du skal have noget at varme dig på, er det måske værd at investere i en fransk hotdog - det mener Christian Andersen, ejer af Torvets nye pølsebod, i hvert fald.

- Den gamle pølsevogn, altså den med hjulene, lukkede 1. januar - vi var klar til at svinge noget over disken 3. januar, så folk skulle ikke gå uden hotdogs alt for længe, siger han.

Christian og Anja Andersen har allerede en masse erfaring med at holde mange kunder glade ved at lave lækkert til ganen. De driver allerede ishuset i Nysted, hvor de hver sommer serverer is med udsigt over havet til gæster i hobetal.


Bedre end forventet

Selv om de havde første dag i januar - en måned, hvor der generelt ikke sælges meget - har omsætningen været noget bedre, end Christian og Anja havde regnet med. Nykøbingenserne har taget godt imod de nye ejere, der stiller sulten hos gæster med kolde fødder.

- Vi er virkelig blevet taget godt imod, synes jeg. Folk har været søde og rare at have med at gøre. Vi har selvfølgelig også haft iskiosken lige ved siden af lidt længere, så folk kender os jo, forklarer Christian Andersen.

Og inde i isbutikken er der faktisk også gang i salget. Christian Andersen tror, det handler om de smagsvarianter, de har i kølemontren.

- Vi laver en masse sjove varianter, som man ikke kan få andre steder. Vi har, i samarbejde med bageren i Nysted, blandt andet lavet is med romkugler i og en med noget seriøst stærkt lakrids. Det elsker folk.

Sidder du selv og overvejer, hvorfor man ikke kan få flødeis med lige netop din favoritsmag, så er det bare om at spørge.

- Sidste år lavede vi en afstemning på vores facebook-side, og så lavede vi de fire varianter, flest stemte på. Vi er altid lydhøre over for gode ideer, fortæller Anja Andersen.


Bruger Facebook

En anden ting, der gør Christian og Anjas forretninger anderledes end de fleste, er, at de aktivt benytter sig af Facebook. Du finder i hvert fald ikke mange pølseboder i cyberspace:

- Det er faktisk lidt forskelligt, hvad folk godt kan lide. I Nysted, hvor vi har haft butik i mange år, kan de godt lide hyggelige, lokale historier og billeder af svanerne, der flyder rundt. I Nykøbing får vi bedre respons på gode tilbud og sådan, og det er lidt sjovt, forklarer Anja Andersen.

Også klientellet er anderledes hos dem, end det er hos mange andre. Parret har stor succes med at tiltrække unge kunder - noget, de også tror, deres aktivitet på Facebook har noget med at gøre.

Den gode stemning er dog en smule presset blandt de handlende på Torvet i Nykøbing.

På mandag får de svar på, hvordan og ikke mindst hvor længe bytorvet skal være en byggeplads i forbindelse med renoveringen af pladsen.

Christian Andersen ser renoveringen som både god og dårlig:

- På den lange bane synes jeg, det er en rigtig fin idé, at byen bliver gjort flot og lækker, og jeg er sikker på, at det nok skal komme os til gode i sidste ende. Men lige nu er vi alle nervøse for, hvad de siger på mandag, siger han.

Håbet i butikken er, at projektet begynder hurtigst muligt. Deres højsæson, både med salg af hotdogs og isvafler, er i sommerhalvåret, og hvis torvet omdannes til en byggeplads sommeren over, kommer de nok til at lide under det.


Flødeboller og bagerbrød

Mens klokken nærmer sig frokosttid, begynder folk at strømme til hullet i væggen, hvor Christian og Anja langer bagerbrød fra deres lokale bager til modtagerne på den anden side.

Det er et fællestræk for alle deres virksomheder: at gå lidt længere for at få de bedste råvarer. De har planer om at bage deres egne vafler i Nykøbing - de gør det allerede i Nysted - og deres brød er fra bageren, ikke en fabrik.

- Vi prøver hele tiden at lave noget nyt, noget bedre. Vi får alle de gode ideer om vinteren, og så bander vi over vores optimisme, når vi skal til at implementere dem om sommeren, fortæller Anja Andersen og ryster på hovedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54

Annonce