cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Foto©Jan Knudsen

Lokal nyt

Pollensæsonen skudt i gang

Astma-Allergi Danmarks pollenfælde melder pollensæsonen officielt i gang, med stigende mængder pollen.
13. marts 2018 kl. 11:28 Af Klaus Jaque

Annonce

Selvom vejret måske lige skal mindes om det, har foråret været i gang i snart to uger. Det kan ses på træerne, hvor el og hassel er forårsbebudere. Men træernes blomstring varsler også noget andet, løbende næser, irriterede øjne og nys. Pollensæsonen er over os.

- Pollensæsonen stod allerede på spring i slutningen af januar, men så kom vinterkulden og satte en stopper for træernes forårsfornemmelser. Men nu hvor foråret er tilbage, springer elletræer og hasselbuske ud, fortæller Karen Rasmussen, biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark.

Det betyder at pollensæsonen i år er startet godt en måned senere end normalt, men det kommer ikke til at sige noget generelt om sæsonen.

- Vejret har stor betydning for, hvor mange pollen der bliver spredt i løbet af sæsonen. Kommer der flere perioder med kulde og nedbør i foråret, vil det give en stille sæson uden voldsomme pollenmængder. Til gengæld kan lunt og solrigt vejr hurtigt få pollentallene til at stige, afslutter Karen Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen mangler læger 02. december 2018 kl. 22.45

AF: JOHN WENNERWALD

Danmarks pensionister 25. november 2018 kl. 21.48

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Fluer & Folkeslag 24. november 2018 kl. 22.29

Annonce