Annonce
Lokal nyt

Populært at tage lægeuddannelse i Region Sjælland

Nykøbing F. Sygehus. Foto: Anders Knudsen/arkiv

Til september åbner Nykøbing F. Sygehus et nyt forsknings- og innovationscenter.

Siden det sidste år blev muligt for kandidatstuderende på lægestudiet at blive uddannet på Region Sjællands sygehuse, har søgningen været i top.

Alle semestre i det kommende studieår er fuldt booket på holdene, som tæller 24 studerende. Der er faktisk så stor søgning, at mange bliver afvist.

Det er status, efter tilmeldingsfristens udløb til efterårets semestre på det såkaldte Region Sjælland-spor på lægeuddannelsen under Københavns Universitet, oplyser Region Sjælland.

- Det er overordentligt glædeligt, at søgningen til vores lægeuddannelse er så massiv. Alle medarbejderne bag uddannelsen har gjort et kæmpearbejde gennem flere år med at virkeliggøre Region Sjællands ambition om at uddanne egne læger, og det er naturligvis også lidt af at skulderklap til dem, at drømmene nu er gået i opfyldelse, siger Gitte Simoni, formand for Udvalget for Arbejdsmiljø og rekruttering i Region Sjælland.

- Samtidig vil jeg tillade mig at ønske de studerende tillykke. Både de nye og de "gamle". De får alle hos os en uddannelse, der ligger helt i top på kvaliteten og desuden har lidt ekstra på flere områder, så studieårene bliver en endnu bedre oplevelse. Og så håber vi jo at møde dem igen som medarbejdere på vores sygehuse efter endt uddannelse.

Marit Buccarella, chef for lægeuddannelsen i Region Sjælland:

- Vi glæder os over, at det store arbejde, vi har lavet for at etablere en attraktiv uddannelse, faktisk har ført til stor søgning. Hos os får de studerende tæt adgang til underviserne og den kliniske verden, de skal ud at virke i, og de får gode muligheder for indflydelse på både deres egen undervisning og på udviklingen af Region Sjælland-sporet.

Har ramt skiven

Overlæge og koordinerende professor på Sjællands Universitetshospital - som er hjemmehørende på Køge og Roskilde sygehuse Torben Lykke Sørensen, siger at man har skabt et fundament, som de studerende finder attraktivt, og som de vurderer højt rent fagligt.

- Søgningen viser, at vi har formået at ramme skiven, når det handler om faglighed, undervisning og studiemiljø. Vi har en styrke i at kunne tilbyde et samlet forløb hele vejen igennem til klinisk basisuddannelse (KBU) og valg af speciale, siger Torben Lykke Sørensen og peger tillige på den øgede forskning i Region Sjælland som et af incitamenterne for at vælge kandidaten på Sjællands Universitetshospital.

På et hold ud af 24, som netop nu færdiggør deres lægeuddannelse her i regionen, har otte valgt at blive på et af regionens sygehuse i deres videre forløb i klinisk basisuddannelse, som er introduktionsstilling for de nyuddannede læger i deres første skridt af valg af senere speciallægeuddannelse. De tre af dem har valgt Nykøbing Sygehus.

Netop på Nykøbing F. Sygehus siger sekretariatschef Karen Lise Østergaard om tilstrømningen af læger under uddannelse.

- Vi har gennem nogle år haft høj søgning på vores KBU-stillinger. Det har vi fortsat og mange studerende, der har været her i praktik, vender tilbage.

- Vores rekrutteringsprojekt omkring styrkelse af rammer og faciliteter for vores pendlere, har været en stor succes. Bolig- og overnatningsfaciliteter er meget efterspurgte og folk er glade for de muligheder, vi tilbyder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større aktivitet

Region Sjælland kan ikke umiddelbart opgive tal på manglende besatte stillinger, men Karen Lise Østergaard oplyser, at det går fremad.

- Vi oplever generelt en større aktivitet på vores stillingsopslag, men det er stadig en udfordring at rekruttere både speciallæger inden for visse områder og sygeplejersker. Men det går bedre, end det har gjort.

Til september åbner Nykøbing F. Sygehus et nyt forsknings- og innovationscenter, hvor man har rekrutteret en lokal læge til at stå i spidsen for innovationssamarbejdet med private iværksættere og start up, fortæller sekretariatschefen.

  • Nykøbing F. Sygehus. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken