cookie-og-privatlivspolitik
Nykøbing F. Sygehus.
Nykøbing F. Sygehus.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Populært at tage lægeuddannelse i Region Sjælland

Til september åbner Nykøbing F. Sygehus et nyt forsknings- og innovationscenter.
29. juni 2020 kl. 13:20 Af Margit Olsen

Siden det sidste år blev muligt for kandidatstuderende på lægestudiet at blive uddannet på Region Sjællands sygehuse, har søgningen været i top.

Alle semestre i det kommende studieår er fuldt booket på holdene, som tæller 24 studerende. Der er faktisk så stor søgning, at mange bliver afvist.

Det er status, efter tilmeldingsfristens udløb til efterårets semestre på det såkaldte Region Sjælland-spor på lægeuddannelsen under Københavns Universitet, oplyser Region Sjælland.

- Det er overordentligt glædeligt, at søgningen til vores lægeuddannelse er så massiv. Alle medarbejderne bag uddannelsen har gjort et kæmpearbejde gennem flere år med at virkeliggøre Region Sjællands ambition om at uddanne egne læger, og det er naturligvis også lidt af at skulderklap til dem, at drømmene nu er gået i opfyldelse, siger Gitte Simoni, formand for Udvalget for Arbejdsmiljø og rekruttering i Region Sjælland.

- Samtidig vil jeg tillade mig at ønske de studerende tillykke. Både de nye og de "gamle". De får alle hos os en uddannelse, der ligger helt i top på kvaliteten og desuden har lidt ekstra på flere områder, så studieårene bliver en endnu bedre oplevelse. Og så håber vi jo at møde dem igen som medarbejdere på vores sygehuse efter endt uddannelse.

Annonce

Marit Buccarella, chef for lægeuddannelsen i Region Sjælland:

- Vi glæder os over, at det store arbejde, vi har lavet for at etablere en attraktiv uddannelse, faktisk har ført til stor søgning. Hos os får de studerende tæt adgang til underviserne og den kliniske verden, de skal ud at virke i, og de får gode muligheder for indflydelse på både deres egen undervisning og på udviklingen af Region Sjælland-sporet.


Har ramt skiven

Overlæge og koordinerende professor på Sjællands Universitetshospital - som er hjemmehørende på Køge og Roskilde sygehuse Torben Lykke Sørensen, siger at man har skabt et fundament, som de studerende finder attraktivt, og som de vurderer højt rent fagligt.

- Søgningen viser, at vi har formået at ramme skiven, når det handler om faglighed, undervisning og studiemiljø. Vi har en styrke i at kunne tilbyde et samlet forløb hele vejen igennem til klinisk basisuddannelse (KBU) og valg af speciale, siger Torben Lykke Sørensen og peger tillige på den øgede forskning i Region Sjælland som et af incitamenterne for at vælge kandidaten på Sjællands Universitetshospital.

På et hold ud af 24, som netop nu færdiggør deres lægeuddannelse her i regionen, har otte valgt at blive på et af regionens sygehuse i deres videre forløb i klinisk basisuddannelse, som er introduktionsstilling for de nyuddannede læger i deres første skridt af valg af senere speciallægeuddannelse. De tre af dem har valgt Nykøbing Sygehus.

Annonce

Netop på Nykøbing F. Sygehus siger sekretariatschef Karen Lise Østergaard om tilstrømningen af læger under uddannelse.

- Vi har gennem nogle år haft høj søgning på vores KBU-stillinger. Det har vi fortsat og mange studerende, der har været her i praktik, vender tilbage.

- Vores rekrutteringsprojekt omkring styrkelse af rammer og faciliteter for vores pendlere, har været en stor succes. Bolig- og overnatningsfaciliteter er meget efterspurgte og folk er glade for de muligheder, vi tilbyder.


Større aktivitet

Region Sjælland kan ikke umiddelbart opgive tal på manglende besatte stillinger, men Karen Lise Østergaard oplyser, at det går fremad.

- Vi oplever generelt en større aktivitet på vores stillingsopslag, men det er stadig en udfordring at rekruttere både speciallæger inden for visse områder og sygeplejersker. Men det går bedre, end det har gjort.

Annonce

Til september åbner Nykøbing F. Sygehus et nyt forsknings- og innovationscenter, hvor man har rekrutteret en lokal læge til at stå i spidsen for innovationssamarbejdet med private iværksættere og start up, fortæller sekretariatschefen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE