cookie-og-privatlivspolitik
Tilbyder telefonisk eller digital konsultationer. Modelfoto

Lokal nyt

Psykiatere klar til digitale konsultationer

Region Sjælland åbner en såkaldt online-klinik for psykiatriske patienter,
19. januar 2021 kl. 07:06 Af Citathistorie

Annonce

Har du ondt i sjælen og bor i eksempelvis Vordingborg, Guldborgsund eller Lolland kommune, får du nu bedre mulighed for at tale med en psykiatrisk speciallæge - enten i telefonen eller ved en video-konsultation.

Den 1. februar åbner regionen en såkaldt online-klinik for psykiatriske patienter, skriver DR Sjælland.

Den kommer til at ligge i København, og ifølge vicedirektør i psykiatrien i Region Sjælland, Søren Bredkjær, skulle det dermed blive lettere at få ansat de nødvendige speciallæger, og samtidig bliver det lettere for patienterne at komme til.

- Denne mulighed sikrer, at der bliver en bedre dækning med speciallæger til stå for udredning og behandling af vores patienter, siger han til DR Sjælland.

De virtuelle konsultationer er blevet en del af hverdagen for mange under coronakrisen, og i dag foregår en femtedel af alle ambulante konsultationer i psykiatrien i Region Sjælland over telefon eller computer.

Annonce

Der er tale om et supplement til den almindelige udredning og behandling, og tilbuddet er absolut frivilligt for patienterne. Og erfaringer er gode, siger Søren Bredkjær.

- Patienterne oplever, at de sparer både tid og penge. Og nogle oplever, at det er lige så godt for dem som et fysisk møde, siger han til DR Sjælland.

Hos patientforeningen Sind siger landsformand Knud Kristensen, at virtuelle konsultationer kan være et fint tilbud, men de må ikke stå alene, og de duer heller ikke til alle. Det er også vigtigt, at læge og patient ser hinanden - især i begyndelsen af behandlingsforløbet, siger han.

- Det svarer jo til, at vi andre har det fint med at videochatte med vores børnebørn, men vi vil også gerne mødes og give dem et kram en gang i mellem. Og sådan er det selvfølgelig også i en behandlingsrelation, siger han til DR Sjælland.

Ifølge Søren Bredkjær kan antallet af virtuelle konsultationer godt øges, så de for nogle grupper udgør op mod halvdelen af konsultationerne.

Annonce

Tilbuddet fra online-klinikken gælder først og fremmest patienter i den sydlige del af regionen, hvor der er størst mangel på psykiatriske speciallæger.

Det er meningen, at psykiaterne skal fordele deres arbejdstid mellem online-klinikken i København og et lokalt ambulatorium. Har du ondt i sjælen, får du nu bedre mulighed for at tale med en psykiatrisk speciallæge - enten i telefonen eller ved en video-konsultation.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE