cookie-og-privatlivspolitik
Bilen teamet kører i, har ikke de sædvanlige store politilogoer på.
Foto: Sydsjælland og Lolland-Falster Politi.

Lokal nyt

Psykiatriteam kører uden om Lolland-Falster

Et nyt team, bestående af betjente og en psykiatrisygeplejerske, skal give mere ro omkring dramatiske hændelse med psykisk uligevægtige personer, kommer ikke til Lolland-Falster.
06. september 2019 kl. 16:01 Af Margit Olsen

Annonce

Det er Rigspolitiet, som står bag forsøget, som er støttet med 37,9 millioner kroner fra satspuljemidlerne.

Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Midtjylland er udpeget til at være del af forsøget.

I denne uge præsenterede den lokale politikreds - Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi - det team, som skal køre i politikredsen. Teamet, som kører i dagtimerne på hverdage, kommer til at består af to betjente og en psykiatrisk sygeplejerske, som kører i en minibus uden det sædvanlige store politilogo.

I alt ni psykiatrisygeplejersker fra det psykiatriske hospital Oringe ved Vordingborg kommer til at indgå i en turnus sammen med betjentene. Betjentene kører ud fra politistationen i Næsteved og samler undervejs til en opgave sygeplejersken op.

- Med det nye udrykningsteam har vi nogle klare visioner om at blive endnu bedre til at løse de hændelser, vi oplever med psykisk uligevægtige personer. Når vi kører sammen med det sundhedsfaglige personale, kan vi nemlig udnytte hinandens ressourcer og kompetencer optimalt. Og så er det mit håb, at vi med det nye koncept kan være med til at tingene ikke eskalerer unødigt i nogle af de situationer, der kan opstå med personer med psykiske lidelser, siger politiinspektør Tom Trude fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han oplyser, at omkring 10 procent af politiberedskabets daglige arbejdstid går med håndtering af psykisk syge personer, så der er brug for det nye udrykningsteam.

- Det kan virke ekstra overvældende, når en i forvejen ustabil person ser en politibil med blink, striber og fuld uniformering. Derfor har vi valgt, at bilerne med det nye udrykningsteam skal være civile. Indvendigt i bilen er der selvfølgelig alt det udstyr, vi har brug for til at udføre vores arbejde, fortæller Tom Trude.

Han erkender dog også, at pengene ikke rækker til at dække hele politikredsen.

- Vi kan ikke dække alle regionens 17 kommuner med et enkelt team.
Det bliver i de tre kommuner, som ligger tættest på udrykningsbasen på politistationen i Næstved; nemlig Næstved, Faxe og Vordingborg.

Ordningen kommer til at køre frem til 2021 og evalueres løbende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

Annonce