cookie-og-privatlivspolitik
Refa vil selv hente dagrenovation og papir, glas- og metalcontainere på svært tilgængelige adresser.
Refa vil selv hente dagrenovation og papir, glas- og metalcontainere på svært tilgængelige adresser.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Refa vil selv afhente affald hos borgere

Bakke-gebyr er skrottet til fordel for ny, lille lastbil.
04. maj 2021 kl. 19:00 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER I længere tid har Refa været udfordret på en del adresser på Lolland-Falster, hvor tilkørselsvejene er for små til, at lastbilerne fra koncernen Remondis, som har opgaven med at hente affald i både Lolland og Guldborgsund kommuner, ikke kan komme frem.

Udfordringerne har betydet, at borgere ikke har kunnet få hentet affald ved boligen.

Senest har Refa i forbindelse med ny prissætning lagt op til, at hos borgere, hvor det er nødvendigt at bakke over en længere strækning for at komme til affaldscontainerne ved afsidesliggende boligere, ville prisen for at få hentet affald stige voldsomt.

Men nu har Refa valgt en hel anden løsning.

Bestyrelsen bag Refa har valgt at købe en lille skraldebil og selv køre ud til de ejendomme på Lolland-Falster, hvor tilkørselsforholdene er udfordret af de store lastbiler.

Annonce

Refa vil dermed selv indsamle dagrenovation, papir, glas og metal.

- Vi er til for kundernes skyld, og alle kunder har krav på en ordentlig og pålidelig service. Derfor hjemtager vi affaldsindsamlingen på disse særlige adresser, siger Poul-Henrik Pedersen, formand for Refas bestyrelse og byrådsmedlem (G) i Guldborg- sund Kommune.

Refa skønner, at der umiddelbart er tale om 150 adresser, hvor tilkørselsvejen er længere end 50 meter, og hvor der ikke er muligheder for at vende med en skraldebil.

- Der er muligvis flere adresser. Så snart vi er klar med organisation, logistik og formaliteter, vil opgaven blive hjemtaget, siger Poul-Henrik Pedersen.

I den kontrakt, som Refa har med Remondis, er der mulighed for, at Remondis opkræver ekstra penge af Refa for at afhente affald på de svært tilgængelige adresser.

Annonce

Den udgift er så stor, at det ifølge Poul-Henrik Pedersen bliver udgiftsneutral for Refa selv at indkøbe en mindre lastbil og bemande den. Bilen er endnu ikke købt, men Poul-Henrik Pedersen håber, at det nye tiltag vil være klar inden sommerferien.

Han forklarer, at der desværre ved sidste udbud kun var en enkelt byder - Remondis.

Det påvirker pris og serviceniveau i en forkert retning med mindre fleksibilitet og mindre fokus på kunderne, når der kun er en enkelt virksomhed, som byder på et udbud, som det er tilfældet med det nuværende udbud, siger Poul-Henrik Pedersen.

Han lægger derfor ikke skjul på, at på sigt kan det blive en mulighed, at Refa hjemtager og selv kører al affaldsindsamling i de to lokale kommuner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE