Annonce
Lokal nyt

Region: Mangler kvart milliard

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Regionsformand: Enten må regeringen sende flere penge, ellers må der forventes færre undersøgelser, længere ventetider, et presset arbejdsmiljø og øget risiko for fejl.

Region Sjælland har udsigt til et budgetunderskud på 245 millioner kroner 2019. Et underskud, som forudses at stige de kommende år.

Dyr sygehusmedicin og behandling af langt flere patienter er blandt hovedforklaringerne på, at regionernes udgifter stiger eksplosivt i disse år.

Der er ubalance mellem de opgaver det forventes at blive udført på regionens sygehuse og de penge, som regeringen tildeler regionen.
Det paradoksale er, at det er fordi sygehusene er blevet bedre til at behandle og bruge ny og forbedret medicin, at det er gået så galt, siger formand for regionsrådet Heino Knudsen (S)

- Det er i bund og grund en succeshistorie, som giver os økonomiske udfordringer i sundhedsvæsenet. Vi kan meget mere i vores behandling af patienterne og anvender også ny, dyr sygehusmedicin. Det er naturligvis godt, for vi skal tilbyde det bedste af det bedste til vores patienter. Men det er dybt problematisk, at regeringen ikke dækker regionernes stigende udgifter, siger Heino Knudsen.

Han forudser, at forventelige budgetunderskud i regionerne kommer til at gå ud over patienterne, hvis ikke regeringen ændrer kurs og tilfører sundhedsvæsenet flere midler.

- Vi har i Region Sjælland i en årrække haft en robust og stabil økonomi, fordi vores dygtige medarbejdere på sygehusene har været rigtig gode til konstant at effektivisere og optimere. Men nu står vi et sted, hvor smertetærsklen er nået. Vores medarbejdere løber rigtig stærkt og yder en fantastisk indsats hver dag. Men vi kan ikke længere kun effektivisere os ud af de økonomiske udfordringer. Vi har ikke en mirakelskrue, som vi kan blive ved at justere på - ikke i det tempo, som udgifter og efterspørgsel stiger.

Hvis ikke der tilføres flere penge til sygehusene, vil det både koste afskedigelser og færre behandlede patienter.

- Det vil være katastrofalt. Det vil gå ud over patienterne, for vi vil ikke længere kunne tilbyde den kvalitet og service, som vi leverer nu. Det vil betyde for lidt tid til patienterne, færre undersøgelser, længere ventetider, et presset arbejdsmiljø og øget risiko for fejl. Det er ikke den kurs, som vi skal sende det danske sundhedsvæsen ind på. Det er regeringens og sundhedsministerens ansvar, at vi nu får vendt udviklingen. Ellers havner vi i en situation, som bliver helt uoverskuelig, siger Heino Knudsen.

Han erkender, at regeringens svar på flere penge sikkert bliver, at det er regionernes eget ansvar at overholde budgetterne.

- Det gør vi faktisk også til punkt og prikke på de udgifter, som vi kan styre. Men vi kan for eksempel ikke styre en eksplosiv vækst i udgifterne til dyr sygehusmedicin, siger Heino Knudsen.

Det er ikke kun Region Sjælland, som har problemer med budgettet. De øvrige fire regioner opererer også med budgetunderskud i samme beløbsklasse som Region Sjælland. Og meldingen fra alle sider er, at primært medicin får budgettet til at skride.

  • Foto: Anders Knudsen, arkivfoto
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Annonce
Annonce
Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket