cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Region Sjælland tilpasser vaccinationsplan

Færre vacciner får regionen til at fokusere vaccine-indsatsen på plejehjemsbeboere i den kommende tid.
21. januar 2021 kl. 07:06 Af Jakob Poulsen

Annonce

Som omtalt i flere medier modtager Danmark i øjeblikket færre vacciner mod covid-19 end forventet. Det får også konsekvenser i Region Sjælland, hvor man i denne uge modtager halvt så mange vacciner som ventet.

Derfor har regionen besluttet, at vaccinerne i denne uge går til beboere på plejecentre, som skal vaccineres for anden gang og dermed færdigvaccineres.

- Aktuelt ser vi en øget smitte på vores plejecentre. Derfor er det vigtigt, at vi får færdigvaccineret denne gruppe af borgere. Det har de krav på, og det er samtidig den bedste måde, vi kan gøre brug af det reducerede antal vacciner, vi får leveret her og nu, siger Søren W. Rasmussen, vaccinationsansvarlig læge i Region Sjælland, i en pressemeddelelse på regionens hjemmeside.

På grund af den lavere vaccine-leverance har Region Sjælland i samarbejde med regionens kommuner onsdag lavet en tilpasning af vaccinationsplanen.

Det betyder helt konkret, at borgere over 65 år, som modtager hjælp og pleje i eget hjem, og som mangler at blive vaccineret, må vente på, at der bliver leveret flere vacciner.

Annonce

- Vi er kommet godt fra land med at vaccinere på plejecentrene samt frontpersonalet i kritiske funktioner, og vi var også godt i gang med næste gruppe af borgere. Nu må vi så justere planerne, og det, kan jeg godt forstå, kan være frustrerende.

- Men det er ude af vores hænder, og jeg ser frem til, at vi igen modtager flere vacciner, så vi kan få vaccineret borgerne hurtigst muligt. Vi står klar, siger Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, i pressemeddelelsen.

Godt 5.500 borgere på plejecentrene rundt om i regionen har fået det første vaccinestik, og knapt 1.400 af dem har også fået stik nummer to og er dermed færdigvaccineret.

Der er i øjeblikket ingen vaccinationstider at få for borgere, som selv skal bestille tid, men tidsbestillingen vil blive genåbnet, efterhånden som regionen får flere vacciner, oplyses det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE