Annonce
Lokal nyt

Region indfører video-konsultation i psykiatrien

Modelfoto Foto: Free/Colourbox, arkivfoto

Patienterne kan fremover vælge at møde lægen via videoforbindelse.

REGION SJÆLLAND Patienter i psykiatrien i Region Sjælland behøver fremover ikke længere at afse op til flere timers rejsetid, når de har brug for at tale med en læge.

Regionen har nemlig besluttet at udvide tilbuddet i den ambulante psykiatri, så patienterne også kan vælge videokonsultationer fremfor fysisk at møde op hos lægen.

Videokonsultationerne bliver et frivilligt alternativ til den almindelige fysiske konsultation. For mange patienter vil det være tryggere og nemmere at møde lægen via computeren eller mobiltelefonen fremfor at skulle afsted hjemmefra, forklarer Tina Boel (SF), der er formand for udvalget for social og psykiatri i Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

Patienterne kan også vælge at have en medarbejder fra distriktspsykiatrien ved deres side under videokonsultationen, hvis de føler, de har behov for det.

Klinik bevares i Maribo

Videokonsultationstilbuddet er en del af en nytænkning af den ambulante psykiatri, som regionen udvalg for social og psykiatri besluttede i går.

Det indebærer også, at regionen bevarer den psykiatriske klinik sammen med Distriktspsykiatrien i Maribo. Den psykiatriske klinik var ellers truet af lukning i foråret, men nu vil den fortsat have faste læger tilknyttet, mens der vil være en læge til stede i Distriktspsykiatrien efter behov, oplyser Region Sjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilfredse borgmestre

Og det glæder de to lokale borgmestre.

- Lolland Kommune er glade for, at tilbuddet til borgere med psykisk sygdom opretholdes i Maribo. Det handler om kernevelfærd for en gruppe borgere, som i forvejen er udsat, og derfor har det rigtig stor betydning, at de fortsat kan få behandling og støtte lokalt.

- Vi vil også gerne kvittere for, at regionen har taget vores bekymringer alvorligt og derfor ikke lukker ned i Maribo for at centralisere en vigtig del af tilbuddet til psykisk syge i Vordingborg, siger Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

Hans borgmesterkollega i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G) er også tilfreds, og han ser bredere perspektiver i muligheden for videokonsultationer.

- Det har stor betydning for vores borgere med en psykisk sygdom, at den psykiatriske klinik nu bliver i Maribo. Derfor er jeg glad for, at regionen har lyttet til kommunerne og har fundet en model for det psykiatriske område her i Region Sjælland, hvor klinikken bevares lokalt.

- Samtidig ser jeg frem til at følge arbejdet med at bruge e-konsultationer på det psykiatriske område her på Lolland-Falster, da det for nogle borgere kan være mere trygt at være i kontakt med lægen hjemmefra end at skulle afsted med tog og bus for at møde op hos lægen.

- Jeg tror, at e-hospitalstanken kan give nogle nye muligheder for et område som Lolland-Falster, hvor vi har svært at skaffe læger nok, siger John Brædder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Større lægefaglige miljøer

I forbindelse med nytænkningen af den ambulante psykiatri har regionen også besluttet at etablere større lægefaglige miljøer i distriktspsykiatrien i Vordingborg, Næstved, Slagelse, Holbæk, Køge og Roskilde. Det sker for at styrke den faglige kvalitet og rekrutteringen af læger, oplyser Region Sjælland i pressemeddelelsen.

Herfra er det meningen, at lægerne skal tage ud på patientbesøg i de øvrige distriktspsykiatrier eller som nævnt mødes med patienterne via videokonsultation.

- Vi sørger for, at lægen kommer ud til patienterne i distriktspsykiatrien, når der er behov for det. Det er ikke patienterne, der skal rejse længere for at komme til lægen, siger formanden for udvalget for social og psykiatri, Tina Boel.

  • Modelfoto Foto: Free/Colourbox, arkivfoto
Annonce
Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken