cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Regionen åbner flere vaccinations-centre

Vaccination af børn samt tredje stik til voksne kræver ekstra kapacitet.
23. november 2021 kl. 11:32 Af Jakob Poulsen

LOLLAND-FALSTER Region Sjælland vil inden længe åbne en række nye corona-vaccinationscentre. Det skriver regionen i en pressemeddelelse, som blev sendt ud sent mandag eftermiddag.

De nye vaccinationscentre skal øge kapaciteten, så man kan vaccinere op til 55.000 borgere om ugen.

Udover at man fortsat vaccinerer folk, som endnu ikke har fået første eller andet stik, forbereder man sig også på, at sundhedsmyndighederne formentlig snart vil anbefale, at børn i 5-11-årsalderen bliver vaccineret - og dertil kommer, at de mange voksne, som allerede er blevet vaccineret, skal revaccineres inden længe.

- Alle, der vil vaccineres, skal vaccineres. Formålet med de nye centre er at skabe yderligere tilgængelighed og åbne for endnu flere tider til borgerne.

- Ambitionen er, at når man får invitationen, skal man kunne få en tid indenfor en uge, siger Trine Holgersen, der er direktør i Det Nære Sundhedsvæsen og vaccinationsansvarlig i Region Sjælland, i pressemeddelelsen.

Annonce

Målet er fortsat, at der maksimalt skal være 25 kilometer til nærmeste vaccinationscenter uanset hvor i regionen, man bor.

76,8 procent af borgerne i Guldborgsund Kommune og 76,1 procent af borgerne i Lolland Kommune har fået to stik, mens henholdsvis 13,9 og 13,0 procent har fået tredje stik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE