Annonce
Lokal nyt

Regionen vil selv køre ambulancer

Region Sjælland vil hjemtage en del af ambulancekørslen. Foto: Jan Knudsen

Region Sjælland vil udbyde ambulancekørsel, men har besluttet selv at ville køre i en del af geografien.

LOLLAND-FALSTER Region Sjælland kommer selv til at stå for en del af ambulancedriften, når den nuværende aftale med Falck Danmark A/S udløber 31. januar 2024. Det har Regionsrådet mandag aften besluttet forud for udbuddet af den fremtidige drift til private leverandører.

Helt konkret er det besluttet at udbyde ambulancekørslen i fire forskellige geografiske delområder. I to geografisk sammenhængende delområder vil Region Sjælland, når tilbuddene foreligger, selv hjemtage driften. Hvilkke to, det drejer sig om, vil først blive besluttet, når buddene på de enkelte områder er kommet ind.

Formålet er på den ene side at drive ambulanceberedskab i eget regi, så man kan være med til at skabe konkurrence på et marked, der tidligere har været præget af én aktør, for at sikre borgerne den bedst mulige akutte hjælp. På den anden side handler det om at få mest muligt for pengene.

- Ved at hjemtage en del af ambulancedriften tager vi et vigtigt skridt i forhold til den videre udvikling af sundhedstilbud tættere på borgeren. På den måde kan vi nemlig skabe større sammenhæng og mere synergi ved at integrere flere præhospitale opgaver. Jeg er glad for, at der er tale om en bred politisk aftale, som også i fremtiden vil være med til at sikre stabilitet og tryghed omkring det stærke akutberedskab, vi allerede har i dag i regionen, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Regionsrådet har besluttet, at Region Sjælland selv skal stå for ambulancekørslen i to ud af fire delområder. Hvis kontrolberegningerne viser, at regionen i de øvrige delområder kan gøre det bedre og billigere, kan det i Regionsrådet overvejes at hjemtage yderligere områder.

- Vi vil have vished for, at borgernes skattekroner fremover bliver brugt bedst muligt på ambulanceområdet, så vi får mest mulig sundhed for pengene. Derfor vil vi med de ændrede rammer i det kommende udbud skabe mere konkurrence, som skal danne grobund for, at vi kan få den bedste kvalitet til den rigtige pris. Derfor vil vi også evaluere det, vi selv skal køre, efter tre år, siger Jacob Jensen (V), 2. næstformand.

I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2021 er det også aftalt at drøfte initiativer, der skal være med til at styrke beredskabet yderligere.

- Alle borgere i regionen skal føle sig trygge og vide, at den akutte hjælp kommer hurtigt frem, når der er brug for den - særligt i regionens yderområder. Derfor arbejder vi på at indsætte flere nødbehandlerbiler og på at styrke 112-hjælperordninger til gavn for dem, der bor i de yderste hjørner i regionen, siger Peter Jacobsen (DF), 1. næstformand.

Den nuværende kontrakt med Falck Danmark A/S vedr. levering af ambulancekørsel og liggende patienttransport udløber pr. 31. januar 2024 uden mulighed for at forlænge. Disse tjenesteydelser er udbudspligtige og udbydes som en integreret del.
Ambulanceberedskabet opdeles i fire geografisk bestemte kontraktområder, der hver har udgangspunkt i regionens fire akutsygehuse i hhv. Holbæk, Slagelse, Køge og Nykøbing F. Hvert kontraktområde er yderligere delt op i to kontrolområder med tilhørende servicemål for hastegrad A og hastegrad B.
I de nye rammebetingelser lægges op til en tidsfleksibel kontrakt med de(n) kommende leverandør(er) med en gensidig uopsigelighed på seks år og med tre års varsel.

  • Region Sjælland vil hjemtage en del af ambulancekørslen. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Annonce
Annonce
Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Indland

18-årig kvinde er fortsat savnet

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Lolland

Kæmpehandel en realitet

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig