cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) er kommunen blevet tildelt det nogenlunde forventede beløb.
Ifølge Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) er kommunen blevet tildelt det nogenlunde forventede beløb.
Foto: Flemming K. Karlsen/arkiv

Lokal nyt

Regnefejl gav flere penge til kommuner på Lolland-Falster

Både Lolland og Guldborgsund kommuner kan se frem til lidt flere
penge i tilskud og kommunal udligning. Kritik af ministerium.
03. juli 2020 kl. 11:50 Af Jakob Poulsen, David Arnholm

Annonce

En databehandlingsfejl førte i går til, at Social- og Indenrigsministeriet måtte trække den udmelding tilbage, som man tidligere på dagen havde sendt ud omkring fordelingen af næste års tilskud og udligningspenge til landets kommuner og regioner.

Fejlen, som ministeriet selv betegner som en "indlæsningsfejl", betød, at der på visse områder blev udregnet forkerte tal, og det nåede blandt andet at skabe stor bekymring i Landdistrikternes Fællesråd, før fejlen blev opdaget.

Nu er der så blevet regnet om, og det betyder, at både Lolland og Guldborgsund kommuner står til at få lidt flere penge, end det i første omgang blev meldt ud. I Guldborgsund Kommune står man ifølge borgmester John Brædder (G) nu til at få cirka 133 millioner kroner mere til rådighed, end man har i år, mod 110 millioner i den første udmelding.

I Lolland Kommune ser det ifølge borgmester Holger Schou Rasmussen (S) ud til, at man får nogenlunde det, man havde forventet - hvilket er cirka 40 millioner kroner mere end i den første udmelding fra ministeriet. Det betyder dog ikke, at træerne begynder at vokse ind i himlen.

- Vi er stadig udfordret. Vi mangler 80-90 millioner i forhold til at få budgettet til at række, så vi kan levere samme service næste år, som vi gør i år. Men vi er i en god dialog med ministeren og embedsværket omkring udmøntningen af de særtilskudspuljer, der fordeles sidst i august, siger Holger Schou Rasmussen.


Kritiserer ministeriun

Miseren omkring indlæsningsfejlen i ministeriet - eller regnefejlen om man vil - er dog ikke gået upåagtet hen hverken hos Holger Schou Rasmussen eller Lolland Kommunes viceborgmester Henrik Høegh (V).

- Man bliver en lille smule utryg, når vi har et ministerium, hvor der sidder folk med så afgørende beregninger, som laver så stor en fejl. Det er rigtig skidt, at de ikke har mere styr på det, siger Holger Schou Rasmussen.

Henrik Høegh er også ude med riven efter ministeriet.

- Det er simpelthen under al kritik. For det første var det udsat en dag, fordi man ikke kunne nå at blive færdig. For det andet regner man 729 millioner forkert. Det er første gang i historien, det er sket. Men at man ikke lige tjekker en gang ...

- Stor tak til de konsulentfirmaer, vi holder liv i, for at de går det igennem. Det var dem, der opdagede det med det samme og meldte det ind en time efter. Og alligevel går der et døgn, før ministeriet retter det. Det er meget nonchalant, ikke mindst over for nogle kommuner som vores, der hænger i tovene og er meget ømskindede over, om vi får 40 millioner kroner mere eller mindre, siger Henrik Høegh.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce