cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Lokal nyt

Rekord mange fattige familier søger sommerferiehjælp

7.700 familier har søgt feriehjælp fra Dansk Folkehjælp, som har hovedkvarter i Nykøbing.
24. juli 2021 kl. 14:00 Af Citathistorie

FAKTA
1668 familier har i år søgt om feriehjælp hos Mødrehjælpen. Det er syv procent flere end sidste sommer.

Dansk Folkehjælp har i år fået ansøgninger om feriehjælp fra 7.700 familier. Det er en stigning på 33 procent i forhold til sidste år.

43 procent af ansøgerne hos Dansk Folkehjælp angiver, at deres madbudget til hele familien er under 100 kroner om dagen.

Kilde: Mødrehjælpen, Dansk Folkehjælp

På bowlingbanen i Lalandia i Rødbyhavn får Martin Jensen fra Slagelse en tiltrængt feriepause med sine tre børn.
- Det er rart at se dem slå sig løs. De får noget frihed og en masse sociale interaktioner med nogen, de ikke kender, siger han til DR Sjælland.

Martin Jensen er en af de 7.700 familier der har søgt feriehjælp fra Dansk Folkehjælp i år for at kunne komme på sommerferie.

Han er uddannet indenfor restaurantbranchen, men har været på kontanthjælp siden begyndelsen af coronakrisen.
- Og så har pengene bare ikke været til det. Når man har tre børn, kommer der hurtigt uforudsete udgifter. Jeg har for eksempel en søn på ti år, der slider sine sko op som jeg ved ikke hvad, siger Martin Jensen.

Han er langt fra den eneste, der har svært ved at hive penge ud af budgettet til oplevelser i sommerferien i år. Dansk Folkehjælp har fået 33 procent flere ansøgninger om feriehjælp i år end sidste år – der ellers også slog negativ rekord.

Også organisationer som Mødrehjælpen og Husmoderferie, der uddeler feriehjælp og arrangerer udflugter og ferier for fattige familier, får ekstra mange ansøgninger og henvendelser fra familier, der trænger til et pusterum, i år.

Annonce

Forklaringen på den ekstra søgning er den samme hos alle organisationerne: coronakrisen.

- I år har vi haft mulighed for at spørge vores ansøgere, og der kan vi entydigt se, at nedlukningerne i Danmark har været en stor del af forklaringen på, hvorfor vi ser de her historiske stigninger, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp, til DR Sjælland.

For nedlukningerne har ikke kun lagt socialt pres på familierne. De har også betydet ekstra udgifter.

- Når man skal hjemmeskole tre børn, skal man også have bærbare pc'er til tre børn. Når børnene ikke går i dagpleje, vuggestue eller børnehave, skal man pludselig give både morgenmad, frokost og eftermiddagsmad, og der er bleudgifter, siger Ninna Thomsen, direktør i Mødrehjælpen, til DR Sjælland.

Den store efterspørgsel betyder også, at hjælpeorganisationerne må sige nej til ekstra mange familier i år.
- Efterspørgslen har været massiv i forhold til de seneste år, så vi har 50-60 familier på venteliste til ferier lige nu, siger Leo Rasmussen, der er aktivitetsleder i Husmoderferie, til DR Sjælland.

Annonce

Klaus Nørlem håber, at de resterende kan få hjælp af en af de store hjælpepakker, hvor der er afsat 22 mio. kr. til oplevelser for udsatte familier.

- Det er et arbejde, vi sætter i gang efter sommerferien, og der vil vi have fokus på nogle af de familier, som har fået afslag på deres feriehjælp, siger han.

Tilbage i Lalandia oplever Martin Jensen, at oplevelser væk hjemmefra giver overskud.
- Børnene får nogle gode oplevelser, der holder længe. Oliver har blandt andet fundet en ven, der bor i Ringsted, som ikke er så langt fra Slagelse, så de vil gerne blive ved at lege sammen, når vi kommer hjem igen, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE