cookie-og-privatlivspolitik
Over 100 indlæggelser på akutafdelingen mandag udfordrede sygehuset.
Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Lokal nyt

Rekordmange indlagt

Omkring 100 indlæggelser på en dag, var mere end sygehuset havde kapacitet til.
11. august 2020 kl. 11:50 Af Margit Olsen

Annonce

NYKØBING Den pludselige hedebølge har givet ekstra travhed på Nykøbing F. Sygehus - endda rekordstor travlhed.

- Mandag havde vi omkring 100 indlæggelser på akutafdelingen. Det er det højeste antal, jeg har oplevet i de mange år, jeg har været ansat på sygehuset, fortæller ledende oversygeplejerske på akutafdelingen, Tom Hansen.

- Dertil kom omkring 60 patienter på skadestuen. Det var alt i alt en dag, hvor der var mere travlt, end godt er, siger Tom Hansen.


Ikke kun manglende væske

- Naturligvis så vi patienter med dehydering. Men det var kun omkring de ti af indlæggelserne, som udelukkende drejede som om patienter, som havde fået for lidt at drikke. Rigtig mange mennesker, som i forvejen er syge, bliver ofte mere syge, når det er så varmt.

- Og så er der dem, som får rigeligt med væske men med for høj en alkoholprocent. Dem var der nogle stykker af mandag, siger Tom Hansen.

Det meget store antal af indlæggelser mandag betød, at al kapicitet - og mere til - blev inddraget. Patienter måtte selv på akutafdelingen ligge på gangene.

- Vi må erkende, at vi mandag ikke kunne levere den optimale service for de mange indlagte. Vi prøvede at få omvisteret nogle af patienterne til nogle af regionens andre akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Køge. Men de havde også meget travlt og mange indlæggelser, så det kunne vi ikke. Vi kaldte det ekstra personale ind, vi kunne. Men det var en voldsom dag. Ikke mindst for personalet, som virkelig måtte prioritere opgaver og løbe stærkt, fortæller han.


Få coronapatienter

Det var ikke patienter med corona, som fyldte meget i den store mængde af patienter, som mandag blev indlagt. Der er dog patienter, som bliver indlagt med mistanke om corona.

- Det betyder, at vi sender disse patienter i isolation indtil deres test for covid-19 er klar. Men det er meget få, som reelt har corona. Men de mange indlagte med mistanke om coronasmitte giver et ekstra arbejdspres, da isolationen kræver ekstra af personale. Blandt andet skift af værnemidler, fortæller Tom Hansen.


Savner de frivillige

Tom Hansen beklager, at de mange patienter, som pludselig gjorde mandagen til en ekstrem dag på akutafdelingen, ikke fik den service, der normalt tilbydes.

På sygehuset er der trods ventilation på flere af afdelinger også meget varmt, når temperaturen svinger omkring de 30 grader udendørs.

- Vi savner de frivillige fra Røde Kors, som normalt hjælper os med at servicere de indlagte. Både til at give en hjælpende hånd på servicedelen som for eksempel på varme dage at tibyde drikkevarer. Eller hjælpe patienter med at handle i kiosken eller bare tage en snak, lyder det fra Tom Hansen.

Men de frivillige er hjemsendt som følge af coronasmittefaren.

- Planen er, at vi heldigvis snart kan se frem til, at de frivillige kan vende tilbage til sygehuset igen. Først skal de dog gennemgå nogle kurser i værnemidler med mere, siger Tom Hansen.

Den ledende oversygeplejerske roser i denne ekstreme tid sit faste peronale, som må arbejde ekstra for at kunne pleje de mange patienter.

- Personalet er hverdagens helte her på sygehuset, konstaterer Tom Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce