cookie-og-privatlivspolitik
Sexisme har indtil videre ikke været på radaren på Professionshøjskolen Absalon som et problem, fortæller Rektor Camilla Wang.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Rektor: God idé at undersøge sexisme

- Det er en god idé, at ministeren følger op på, hvad der har vist sig at være et gedigent problem, siger rektor.
24. september 2020 kl. 19:28 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING I kølvandet på debatten om sexisme og sexchikane vil uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) undersøge emnet i uddannelsesregi.

Det skal ske i forbindelse med undersøgelsen Uddannelseszoom, der ser på kvalitet af og trivsel på videregående uddannelser.

Hver andet år bliver danske studerende bedt om at besvare et spørgeskema, og det næste af slagsen bliver sendt ud i oktober i år med en række spørgsmål om sexisme og sexchikane.

Det initiativ falder i god jord hos Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon, der blandt andet har en afdeling i Nykøbing.

- Det er en god idé, at ministeren følger op på, hvad der har vist sig at være et gedigent problem. Man kunne næsten kalde det rettidig omhu med den kommende undersøgelse. Den går ud her i oktober, så det er god timing. Vi har jo ikke noget systematisk overblik eller indblik i det her, hverken i Absalon eller på de videregående uddannelser som sådan. Der tænker jeg, at det er vigtigt at få afdækket, om vi også har et problem og i givet fald, hvor stort det er, og hvad det består i. Så hvis der skal gøres noget ledelsesmæssigt, får vi et grundlag for at gøre det, fortæller Camilla Wang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce