cookie-og-privatlivspolitik
René Christensen er nu med i DFs ledelse. arkivfoto
Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Lokal nyt

René Christensen med i DF’s ledelse

Efter folketingsvalget har Dansk Folkeparti ændret i bestyrelsen for sin folketingsgruppe.
12. juni 2019 kl. 16:40 Af David Arnholm

Annonce

Tirsdag holdt Dansk Folkepartis nyvalgte folketingsmedlemmer deres første gruppemøde og sammensatte en ny gruppebestyrelse.

Her har det lokale folketingsmedlem René Christensen nu fået plads, ligesom Marie Krarup er nyt medlem. De to afløser Martin Henriksen og Karin Nødgaard, der ikke blev genvalgt. Derudover er partiformand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup og næstformand Søren Espersen med i den nye gruppebestyrelse.

- Det glæder mig meget, jeg er kommet med i ledelsen og kan have en vis indflydelse på, hvor man lægger linjen. Jeg har været med i forhandlinger, men den indre strategi har jeg ikke været en del af før, fortæller René Christensen.

Hvilke ordførerskaber han - og de øvrige folketingsmedlemmer - får, afgøres først på et senere tidspunkt. Men valgresultatet betød, at Dansk Folkeparti gik tilbage fra 37 til 16 mandater og altså nu er 21 færre. Det betyder alt andet lige, at de enkelte medlemmer formentlig får flere stofområder at se til.

- Jeg har lagt billet ind på at blive finansordfører og medlem af Fødevareudvalget, ligesom tidligere. Det mener jeg også, jeg kan få tid til, siger han.

René Christensen forklarer, at han - hvis han altså får lov at fortsætte - som finansordfører vil få mindre at lave, nu hvor Dansk Folkeparti ikke er støtteparti for regeringen. Tidligere har arbejdet med finansloven nemlig været enormt tidskrævende.

- Når man er en del af finansloven, begynder det allerede i august. Og så skal man måske følge op i foråret på, om alt det, vi fik, blev implementeret, forklarer han.

Men nu bliver der altså mere tid, og han kan se en god idé i igen at arbejde med fødevarer.

- Vi har jo en strategi for Lolland-Falster med fødevarer. Og fødevarer er også en del af klimadebatten, bemærker han.

Det kan dog også ende med nogle helt andre ting, og det er han klar til.
- Lige gyldigt hvad man får, bliver det spændende, for alt, hvad man beslutter, får betydning for borgerne. Så der findes ikke dårlige ordførerskaber, fastslår han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce