cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Renoverede lokomotiver kører ikke på Sydbanen

Foreløbig er kun to lokomotiver ud af 33 tilbage på skinnerne – og ikke på Sydbanen.
14. februar 2018 kl. 08:29 Af Margit Olsen

Annonce

Det tager tid, at undersøge og udbedre eventuelle revner i akslerne på de 33 MEokomotiver, som DSB 26. januar tog ud af drift.

Lokomotiverne, som blandt andet normalt trækker dobbeltdækkertogene på Sydbanen, blev alle taget ud af drift, da der blev konstateret begyndende revnedannelser på to aksler på to af lokomotiverne.

Det betyder stadig ændret drift på blandt andet Sydbanen, hvor der er daglige aflysninger og ofte pladsmangel i de togsæt, som er indsat som afløser materiel.

Foreløbig er kun to lokomotiver ud af de 33 meldt klar og de er blevet indsat på Nordvestbanen mellem København og Kalundborg.

- Det er på Nordvestbanen, at vi har haft de største udfordringer med at opretholde en køreplan og der, hvor vi har måttet aflyse flest afgange, mens dobbeltdækkertogene står stille, siger presseansvarlig hos DSB Tony Bispeskov.

- Det betyder dog, at efterhånden som vi får dobbeltdækkertog ud og køre igen på Nordvestbanen, vil det frigøre nogle IC4 tog, som vi så kan indsætte på Sydbanen, hvor pendlerne er glade for komforten i IC4 togene.

Foreløbigt er det meldt ud, at rejsende på Sydbanen skal forvente ændrede køreplaner og aflyste afgange indtil 23. marts, som i øvrigt også er datoen, hvor der indsættes togbusser på strækningen mellem Orehoved og Rødby Færge, da Banedanmark skal i gang med et større sporarbejde.

I videoen herunder kan du hvordan akslerne bliver undersøgt på Komponentværkstedet i Aarhus.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ældre maden 19. februar 2019 kl. 08.16

AF: JOHN WENNERWALD

Månedsløn; 4,4 mio. kr. 17. februar 2019 kl. 21.32

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang efterspørgsel… 14. februar 2019 kl. 14.38

AF: MARTIN WOUTERS

kommune har arbejdet 1 år… 13. februar 2019 kl. 15.26

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget svigter den… 10. februar 2019 kl. 21.35

AF: MARTIN WOUTERS

så kom tegninger i avisen:… 09. februar 2019 kl. 09.49

Annonce