cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Pihl Lorenzen (TV) i forbindelse med et tidligere besøg på Lolland. Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Retssager stopper ikke tunnelen

- Der findes simpelthen ikke fortilfælde, hvor sådanne retssager har stoppet et anlægsprojekt, siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.
27. marts 2019 kl. 13:19 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Da forligspartierne bag Femern Bælt-forbindelsen tirsdag vedtog at sætte byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen i gang for alvor, skete det efter en vurdering af, at de forventede retssager i Tyskland ikke kan stoppe projektet.

- Der findes simpelthen ikke fortilfælde, hvor sådanne retssager har stoppet et anlægsprojekt, siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

På mødet mellem forligspartierne, og med transportminister Ole Birk Olesen (LA) for bordenden, blev der fremlagt en vurdering fra eksperter og jurister: "Med den tyske godkendelse er der en meget høj grad af sikkerhed for, at projektet kan gennemføres som forudsat - også efter en retssag".

Når forvaltningsdomstolen i Leipzig skal behandle de forventede klager over den tyske godkendelse af projektet, vil det efter vurderingen alene have en indflydelse på, hvor lang tid der går, inden godkendelsen er juridisk bindende.

- Det er en meget entydig dansk bekendelse til projektet - også selv om det naturligvis er kendt, at der stadig er en procesrisiko, konstaterer Slesvig-Holstens transportminister Bernd Buchholz overfor avisen Lübecker Nachrichten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce