cookie-og-privatlivspolitik
07.06.2019.-Nykøbing F. Revyen 2019. Prøver.
(Foto: Flemming Keith Karlsen)
Og er man fra Falster ... så bakker man op om revyen, kan revydirektør Mickey Pless konstatere. Han er taknemmelig over, at gæsterne melder, at de gerne vil have ombyttet deres billetter i stedet for at få pengene tilbage. Arkivfoto
Foto: Fl.Keith Karlsen

Lokal nyt

Revyer efterlyser hjælpepakke

Som næstformand i Revydanmark prøver den lokale revydirektør Mickey Pless at råbe politikerne op
08. april 2020 kl. 11:50 Af David Arnholm

Annonce

NYKØBING Selvom Folketinget vedtager hjælpepakker på stribe, har landets sommerrevyer foreløbig måttet spejde forgæves. Og da der i aftes blev indgået aftale om en ny hjælpepakke til kulturinstitutioner, blev revyerne endnu en gang forbigået.

- Da jeg så nyheden om hjælpepakken i aftes, tænkte jeg "Yes, nu kommer der noget!" Men man kan kun søge den, hvis man får 50 procent eller mere i offentligt tilskud, og det gør ingen revyer. Vi er privatejede allesammen, siger Mickey Pless, der er direktør for Nykøbing F. Revyen.

Han er også næstformand i revyernes brancheforening, Revydanmark, som i længere tid har forsøgt at råbe politikerne op. For flere uger siden skrev Revydanmark således til kulturministeren, erhvervsministeren og finansministeren og bad om hjælp, og i går talte Mickey Pless med flere af sine kolleger rundt om i landet.

- Der står i øjeblikket 21 sommerrevyer, som er i knæ, men der er ikke rigtigt noget, vi kan blive hjulpet med, bemærker han.

Venstres kulturordfører, Britt Bager, fortæller, at beskeden i aftes var, at forhandlingerne om hjælp til revyerne er flyttet fra Kulturministeriet til enten Stats- eller Finansministeriet.

Annonce

Læs mere om revyen udfordringer i onsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE