cookie-og-privatlivspolitik

Lokal nyt

Røg fra brande på Lolland kunne lugtes i København

Hovedstadens Beredskab modtog tirsdag aften adskillige henvendelser fra borgere, der kunne lugte røg. Ifølge DMI stammer røgen sandsynligvis fra Lolland.
28. juli 2021 kl. 13:43 Af Jakob Poulsen

Man har før hørt om, at kraftige sandstorme i Sahara har hvirvlet sandkorn højt op i luften, hvorefter vinden har båret dem langt op i Europa.

Men at røg fra markbrande på Lolland skulle kunne lugtes i København, er måske knapt så udbredt.

Ikke desto mindre er det ifølge DMI og Ekstra Bladet ret sandsynligt, at røgen fra de tre markbrande på Lolland tirsdag eftermiddag (læs mere her) kan være nået hele vejen til hovedstaden nogle time senere.

Ifølge Ekstra Bladet kunne rigtig mange mennesker i og omkring København tirsdag aften konstatere, at der lugtede af røg i det område, de befandt sig i, og flere ringede endda til Hovedstadens Beredskab.

Der var dog ingen brande i københavnsområdet, som kunne kædes sammen med røglugten, fortæller Ekstra Bladet, som fik henvendelser fra læsere, der mente, at røgen i stedet kunne stamme fra en voldsom brand i Leverkusen i Tyskland.

Annonce

Men så langt kunne røgen ikke være nået, lyder det fra DMI, som Ekstra Bladet har talt med.

Meldingen fra DMIs kommunikationschef Michael Skelbæk er i stedet, at det er mest sandsynligt, at røgen kommer et sted i det sydlige Danmark - eksempelvis Lolland. Falster eller Stevns.

Folketidende har efterfølgende talt med Michael Skelbæk, som - uden at ville lægge hovedet på blokken - erklærer sig næsten sikker på, at røgen i København stammer fra markbranden ved Søllested eller en af de andre lokale markbrande, som brandvæsnet kæmpede med tirsdag eftermiddag.

- Og så er det kommet ind over Køge Bugt og har ramt Hvidovre og det indre København, og det passer også meget godt med de områder, vi har hørt om fra medierne, hvor der er kommet henvendelser fra borgere, fortæller han.

DMI har teknisk udstyr, som er i stand til at "tracke", altså spore, hvor eksempelvis røg kommer fra, og målingerne derfra passer ifølge Michael Skelbæk næsten helt præcist med markbranden ved Søllested.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE