cookie-og-privatlivspolitik
Røgen væltede ud fra førstesalen.

4

Billeder

Røgen væltede ud fra førstesalen.
Foto: Lars Dalsig

Lokal nyt

Røgalarm reddede ældre par

En kraftig brand i et værelse mandag morgen har røgskadet hus.
22. november 2021 kl. 11:00 Af David Arnholm

- Jeg kan høre, der er noget der hyler!
Sådan sagde en ældre kvinde på 82 år mandag morgen til sin 89-årige mand. Han gik ud i gangen i stueetagen i huset på Nøbbøllevej ved Skodsebølle på Vestlolland og kunne konstatere, at det var en røgalarm, der hylede på førstesalen.

Manden gik lidt op ad trappen, men varmen var så voldsom, at han blev svedet i ansigtet og vendte om. Herefter fik han hjulpet konen, der er gangbesværet, ud og fik ved 8.30-tiden slået alarm til brandvæsnet.

- Da jeg kommer frem, er de to ældre mennesker kommet ud, og der er kraftig røgudvikling på førstesalen på den lille gård. Så da vi kommer frem med køretøjerne, sender jeg et røgdykkerhold ind, fortæller indsatsleder Jens Rasmussen fra Lolland-Falster Brandvæsen.

Røgdykkerne får slukket ilden, der er opstået i en elinstallation i værelset på førstesalen. Og derefter går brandvæsnet i gang med at lufte ud.

- Hele førstesalen er ødelagt, og jeg har tilkaldt en ambulance for at få tilset de to ældre mennesker. Som det ser ud, skal de nok genhuses, for der har været så meget røg, at der kan de ikke bo. Døren har stået åben, så røgen har fordelt sig, og den er også trukket ned til stueetagen, fortæller Jens Rasmussen.

Annonce

Hvad der har udløst branden i elinstallationen, kan han kun gisne om, men det er formentlig en eller anden form for overbelastning.

Brandvæsnet rykkede ud med indsatsleder, sprøjte, to tankbiler og ni mand i alt, og dertil kom en ambulance, ligesom Skadesservice er tilkaldt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE