cookie-og-privatlivspolitik
Selvom det ikke blev til så meget takeawayaffald, blev der dog fundet et gammelt surfboard.

6

Billeder

Selvom det ikke blev til så meget takeawayaffald, blev der dog fundet et gammelt surfboard.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Ryddede op langs kysten

Søndag blev der samlet skrald mange steder lokalt.
19. april 2021 kl. 16:00 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Knap 30 folk fra Femern Belt Contractors, FBC, samt Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen (S) var i går søndag trukket i arbejdstøjet og begav sig ud langs kysten både øst og vest for Rødbyhavn.

Den netop forgangne uge var Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamlingsuge. Hvert år tælles en særlig slags affald, og i år skulle der tælles takeaway-affald. Ved udsigtstårnet til Femernbyggeriet var det dog ikke just den slags affald, der var mest af. Her og på stien langs kysten blev det mest til en lille bunke af cigaretskodder og diverse plasticaffald for FBC-folkene og borgmesteren.

- Det er jo en god måde at holde fast i, at vi skal huske at rydde op efter os selv. Jeg tror, at folk er ved at blive bevidste om, at alt det plastik ikke bare skal ligge og flyde frit i naturen. Men det er jo også svært at lave en verden, hvor vi ikke har plastik, så vi skal lære at få det bortskaffet, mener Holger Schou Rasmussen.

- Nu sidder jeg jo også i Refas bestyrelse, og vi snakker meget om det her. Der er jo omkring 300 forskellige slags plastik, og samtidig kan det meste af det ikke genanvendes til noget, fortsætter han.

Læs også om indsamlingen af skrald i Nykøbing: "Natur har ikke brug for mundbind"

Annonce

I Gedser "75 samlede skrald i Gedser" I Eskilstrup: "Søndag samlede Eskilstrup skrald" Sakskøbing: "Byen lettet for 17,3 kilo"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE