cookie-og-privatlivspolitik
Skiftet fra børnehave til SFO udskydes i Lolland og Guldborgsund kommuner.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

SFO start udskudt

1. april skulle være store skiftedag for børnehavebørn, som skulle starte i SFO. Men det nu blevet udsat. Forældrebetalingen fastholdes, men forældre til førskolebørn slipper lidt billigere.
27. marts 2020 kl. 09:39 Af Margit Olsen

Annonce

Normalt er det store skiftedag omkring 1. april, når de lokale børnehavebørn, som efter sommerferien skal starte i 0. klasse, skifter fra børnehave til SFO.

På grund af nedlukningen af skoler og børnehaver midt i en coronatid, har både Lolland og Guldborgsund kommune valgt at udskyde skiftet.

I Guldborgsund Kommune er valget om udskydelsen taget for ikke at snyde de mange børnehavebørn for afskedsfester og goddag-arrangementer i børnehaver og skoler, siger Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune.

- Vi skal tænke på børnene i denne situation, og det er vigtigt, at overgangen mellem børnehave og SFO og skole bliver en god og spændende oplevelse. Som følge af coronaudbruddet vil et skift lige nu ske uden fejring og de sædvanlige traditioner, og det ønsker vi ikke for hverken børn, forældre eller institutioner. Med aftalen kan alle således være trygge, og børnene og deres forældre ved, hvor de hører til, siger Simon Hansen.

For i et helt almindeligt forår er 1. april den dato, hvor cirka 500 børn her i Guldborgsund siger farvel til børnehaven og goddag til SFO’en.

Lolland Kommune har man også besluttet at udskyde starten for de nye SFO-børn, både fra de kommunale og private dagtilbud.

Dagen efter påske, tirsdag 14. april, skal børnene møde ind i deres sædvanlige dagtilbud. Her vil de være til fredag 17. april. Førskole-SFO’en starter mandag 20. april i Lolland Kommune.
Skulle lukningen blive forlænget igen, justeres planen, og der vil blive udsendt ny information, oplyser Lolland Kommune.

For begge kommuner er det besluttet, at selvom børnene bliver ved med at være børnehavebørn lidt endnu, så overgår forældrebetalingen til SFO-takst den 1. april som planlagt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce